Logo brummensnieuws.nl
Berta Holdijk en Jaqueline Tempessy waren de eerste gebruikers van het bankje. Foto: Berta Holdijk
Berta Holdijk en Jaqueline Tempessy waren de eerste gebruikers van het bankje. Foto: Berta Holdijk

‘Thomson-bankje’ in gebruik genomen

LOENEN - De eerste wandelaars hebben er al kunnen zitten: Het bankje dat door voormalig huisarts Thomson uit Loenen is geschonken aan de gemeenschap. “Wandelen is gezond en het is mooi om op deze wijze wat achter te laten voor de mensen in Loenen.”

Huisarts is ze niet meer. Na 34 jaar nam Lous Thomson recent afscheid van haar praktijk, maar ze wilde niet zo maar vertrekken. Het idee van een bankje was snel geboren. “Ik heb altijd geprobeerd om mensen te enthousiasmeren om meer te bewegen. Wandelen is dan heel laagdrempelig, dat is bewegen zonder heel veel inspanning. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. En dan wil je ook wel eens wat uitrusten op een bankje.”

Gezond
Naast ontspannend is wandelen ook heel gezond. “Zeker in de coronaperiode was wandelen het enige wat nog kon. En als je mensen met diabetes meer laat wandelen, zullen ze minder pillen hoeven slikken. Zo ben ik een aantal jaren geleden met mijn praktijk al de Loenense Lurven Loop begonnen. ‘Pak jezelf bij de Lurven en ga op pad’, dat was het idee. Nog altijd zijn er twee wandelgroepen over, de ‘Stappers’ en de ‘Doorstappers’ noemen ze zichzelf. De dorpsraad Loenen en de Vrienden van de Loenense Bossen hebben dit bankje samen georganiseerd. Het staat op de hoek van de Slatdijk en de Weverstraat. Een mooi punt, vlak bij het dorp. Ik heb het heel goed gehad in Loenen al die jaren. Mooi om zo iets blijvends achter te kunnen laten.”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: