Logo brummensnieuws.nl
<p>Nic Dusink </p>

Nic Dusink

Nieuwe gemeente secretaris

GEMEENTE BRUMMEN - Brummen heeft een nieuwe gemeente-secretaris/algemeen directeur. Het is de 59-jarige Nic Dusink die in de Drentse gemeente Westerveld momenteel dezelfde functie bekleedt. Hij wordt per 1 juni van dit jaar benoemd. In Brummen is hij de opvolger van Marcel Klos, die begin dit jaar vertrok naar Wierden om daar hetzelfde ambt te gaan bekleden.

Nic Dusink was bijna twaalf jaar lang gemeentesecretaris in Westerveld. De gemeente kent veel parallellen met Brummen. Het is een landelijke gemeente in het groen met ongeveer 1.000 inwoners minder dan Brummen. Die wonen dan wel meer verspreid: in zo’n 25 kernen, waarvan Dwingelo en Havelte met respectievelijk 4025 en 3775 inwoners veruit de grootsten zijn. Grote bedrijvigheid, als de papierindustrie in Eerbeek, kent Westerveld niet.

Nic Dusink: “Ik verheug me er enorm op om samen met de organisatie het werk voor onze inwoners voort te zetten en de uitdagingen op te pakken die er liggen in de prachtige gemeente Brummen. Ik heb vroeger in de Achterhoek gewerkt en kwam vaak door Brummen op weg naar mijn werk. Ik was altijd gecharmeerd van de gemeente, van de omgeving. Daarbij liggen er in Brummen grote uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat een goede samenhang ontstaat tussen industrie en de ontwikkeling van Eerbeek. Hoe zorg je ervoor dat de financiële huishouding op orde komt? Brummen wil graag de burgers zo goed mogelijk faciliteren. Mooi. Daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Dusink woont in Zwolle. Hij is getrouwd en heeft een zoon en dochter die thuis wonen. Vooralsnog zijn er geen plannen om eventueel naar Brummen te verhuizen, maar Dusink sluit dat voor de toekomst niet uit.

Burgemeester Alex van Hedel zei blij te zijn met de komst van Dusink: “Omdat wij met hem een ervaren gemeentesecretaris in huis halen. Zijn energieke, gedreven en resultaatgerichte manier van doen spreekt enorm aan. Wij vertrouwen erop een stevige adviseur voor ons college en goede leider voor onze organisatie te hebben benoemd.”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: