Logo brummensnieuws.nl
Lian Brandsma beheert ‘Minibieb Eerbeek’ Foto: Marion Verhaaf.
Lian Brandsma beheert ‘Minibieb Eerbeek’ Foto: Marion Verhaaf.

Minibieb in opmars

BRUMMEN - In heel Nederland stijgt het aantal minibiebs maar in de gemeente Brummen is die trend nog niet te zien. En dat is jammer, want een minibieb brengt naast boeken (en soms ook puzzels, stekjes of andere goederen) ook verbinding in de buurt. Is er concurrentie met de gemeentelijke bibliotheek?

“Het lenen van elkaars boeken is van alle tijden” zegt Mirjam Wijers, directeur Bibliotheek Brummen/Voorst. “Het is belangrijk dat mensen boeken gaan lezen en blijven lezen. Minibiebs maken dat mede mogelijk dus ik vind dat juist prima. Het staat ook leuk in het landschap, die kleine kastjes. Zo komt men ineens boeken tegen op plekken waar men dat niet verwacht”. Minibiebs worden bedacht, gemaakt en beheerd door particulieren en bieden laagdrempelig boeken aan die gratis geleend of geruild kunnen worden. Ze hebben hetzelfde doel als de gemeentebibliotheek: het bevorderen van lezen. Zelf heeft Wijers nog geen boek geleend uit een minibieb maar “ik heb wel een minibieb cadeau gegeven aan een collega die afscheid nam.”

Zaterdag 5 juni is de ‘Dag van de Minibieb’. Veel beheerders van minibiebs bieden die dag in heel het land activiteiten of extra assortiment aan. BrummensNieuws.nl maakt een inventarisatie van welke minibiebs in onze gemeente meedoen en met welke activiteit. Beheer je een minibieb en organiseer je iets speciaals op 5 juni stuur dan een e-mail naar info@BrummensNieuws.nl

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: