Bevrijdingsdag 2020.
Bevrijdingsdag 2020.

Tweede editie van bevrijdingsfestival

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK- Net al vorig jaar is het vanwege de coronapandemie niet mogelijk om een fysiek evenement te organiseren tijdens bevrijdingsdag. Toch laat de Eerbeekse eventorganisator Yannick Hilger zich niet uit het veld slaan. Evenals vorig jaar heeft hij het initiatief genomen om een online bevrijdingsfestival in de gemeente Brummen te organiseren. “Op deze manier kunnen we alle inwoners in de gemeente Brummen, van jong tot oud, een leuk muzikaal programma aanbieden. Iedereen kan vanuit thuis, via een onlinestream, genieten van 7 heerlijke muzikale acts. Helemaal gratis.” 

Met genoegen denkt Hilger terug aan de eerste editie van het festival vorig jaar. “In Brummen of Eerbeek is er niet echt een traditie van een festival op 5 mei. Dat is jammer, want wat is er leuker om met elkaar de vrijheid te vieren”, legt Yannick Hilger uit. Zelf heeft hij ervaring met het organiseren van evenementen, ook in Brummen (Glazen huis in 2009) en Eerbeek (Eerbeek Outdoor in 2018 en 2019). Toen de coronacrisis vorig jaar evenementen min of meer onmogelijk maakte, vatte Hilger het idee op om een online versie van een bevrijdingsfestival te organiseren. “Ik heb toen contact opgenomen met de uitbaters van De Vroolijke Frans en De Heideroos en met elkaar hebben we een mooi programma samengesteld, waarbij tien uiteenlopende bandjes en artiesten vanuit de twee locaties hebben opgetreden. Velen hebben hiervan via hun televisie, laptop of telefoon van genoten”. 


Doen wat kan..

Het liefst had Hilger gezien dat het festival dit jaar gehouden kon worden met echt publiek in een zaal. “Helaas is dat nog niet mogelijk. Maar gezien het succes van vorig jaar willen we ook dit jaar een online-editie verzorgen, als mooi alternatief.” Dit jaar bestaat het programma uit 7 muzikale acts, die allen vanuit de Vroolijke Frans optreden. “Natuurlijk wordt alles coronaproof georganiseerd en opgenomen. Dit is afgestemd met de gemeente Brummen, die met een financiële bijdrage ook mogelijk maakt dat het festival door kan gaan. “Nu de crisis al meer dan een jaar duurt, merk je goed dat onze lokale ondernemers het lastig hebben. Financieel is het vlees van de botten, waardoor ook advertentiebudgetten helemaal verdampt zijn. Maar met de belangeloze steun van velen, lukt het ons om ook dit jaar weer met elkaar een mooi festival te organiseren.” Hilger dankt dan ook zijn samenwerkingspartners, zoals De Vroolijke Frans, SPL P.A. Service en niet te vergeten de 7 muzikale acts die gaan optreden. 

Livestream

Op woensdag 5 mei start de livestream van het festival om 18.00 uur. Het avondvullende programma is te volgen via diverse Facebookpagina’s, waaronder die van De Vroolijke Frans, Buurtkanaal, Samen Goed Voor Elkaar en natuurlijk op de eigen pagina van het Bevrijdingsfestival Brummen Eerbeek. In totaal vertonen de volgende acts hun muzikale kunsten: Frits & Friends, La Ratte, Miss Tuesday, Crazy Habits, Olaf Putker, 4Music en Move Your Mind. Meer weten? Bezoek dan snel de website www.bevrijdingsfestivalbrummeneerbeek.nl. Daar is komende week ook de timetable te vinden, zodat je weet wanneer je welke artiest of band op 5 mei kunt zien en horen.

Via de stream kan iedereen vanuit de woonkamer of tuin het festival op 5 mei volgen! Hilger: “Het blijft belangrijk om elkaar in deze lastige tijd te vermaken. Dat kan alleen door er samen de schouders onder te zetten en positief te blijven.“

Uit de krant

Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 7 minuten geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 19 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 19 uur geleden
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 22 uur geleden
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 22 uur geleden
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20
Filmfragment film 'Freedom Writers'.
Freedom Writers in Filmcafé Kruiskerk Algemeen 26 mrt, 14:13
Afbeelding
Paasgroet van de Zonnebloem Algemeen 26 mrt, 13:48
Grooutouders voor het klimaat.
Grootouders voor het Klimaat houden spreekuur Algemeen 26 mrt, 13:29
Berlijnse meisjes.
Vakantieouders geven kwetsbare kinderen de vakantie van hun leven. Algemeen 26 mrt, 13:13