Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Ronald Hoogendoorn</p>

Foto: Ronald Hoogendoorn

Informatiebijeenkomst Diabetes Challenge

BRUMMEN - Stichting Sportkompas organiseert samen met meerdere partners/zorgprofessionals in de gemeente Brummen de Nationale Diabetes Challenge 2021. Vanaf 10 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
Op maandag 10 mei om 19.30 uur start de eerste wandelingen. In verband met corona zullen we helaas nog niet met een grote groep wandelen. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. We sluiten de NDC feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zullen we een keuze maken om dat landelijk, lokaal of individueel (digitaal) en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Meer weten?
Op maandag 3 mei om 19.30 uur organiseert Stichting Sportkompas een online informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in de gemeente Brummen. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar mindy@stichtingsportkompas.

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vijf jaar al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. 

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: