Afbeelding

‘Geweten van Eerbeek’ 85 geworden!

Algemeen

EERBEEK - Afgelopen maandag werd Bruno de Vries 85 jaar. Een mijlpaal voor de markante Eerbekenaar die bekend staat om zijn energieke organisatietalent en zijn kritische pen. “In Eerbeek gaan industrie, toerisme en leefgenot heel goed samen. Dat maakt het zo’n mooi dorp.”

Iedereen die een beetje actief is in het dorpsleven in Eerbeek kent hem wel, en ook de lezers van deze krant zullen zijn ingezonden brieven menigmaal hebben gelezen. Bruno de Vries maakt zich hard voor de samenleving in Eerbeek en omgeving. Het dorp waar hij sinds 1961 woont. “Ik kwam vanuit Appelscha naar Eerbeek om in de papierindustrie te werken. Ik begon als ketelbinkie, en eindigde als productieplanner; 33 Jaar heb ik daar met enorm veel plezier gewerkt.”

Correspondent
Na zijn pensioen begon hij met schrijven. “De geraniums, daar was ik nog niet aan toe, dus werd ik correspondent voor de regio Brummen/Eerbeek bij De Stentor. Zo begon het schrijven.”
En nog altijd schrijft De Vries kritische ingezonden brieven. Zijn brief over de avondklok en Corona haalde afgelopen najaar zelfs de landelijke pers. “Dat bracht wat teweeg, ja! Ik kan het schrijven nog niet laten. Voornamelijk politiek gericht en Eerbeek-minded.”

Eerbeek
“Eerbeek stond jarenlang eigenlijk stil. De slogan was wel Eerbeek Bruist, maar met name de bouwstop die vanuit de provincie was opgelegd zorgde voor stilstand. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Er komt meer ruimte voor de industrie, wat de werkgelegenheid waarborgt, en er komen meer huurwoningen voor starters. Daardoor kunnen we de jongeren aan ons dorp verbonden houden. Dat is belangrijk en daar word ik blij van!”

Sociale vraagstukken
Jarenlang was De Vries voorman in allerlei evenementen en projecten. Zo was hij voorzitter van Eerbeek Totaal, realiseerde een fotoboek over de papierindustrie en het kunstwerk op het Stuijvenburgplein en is hij lid van het Ombudsteam van de PvdA Brummen, waar mensen worden geholpen met allerhande, vooral sociale vraagstukken. “Ik wil graag dat iedereen het goed heeft, en heb echt een hekel aan leugens. Ik begrijp dan ook niets van de landelijke politiek momenteel. Eerbeek is een mooie dorp, waar de industrie een belangrijke rol speelt, zeker ook in positieve zin. Ik hoop dat het sociaal domein gehandhaafd kan blijven. Er zijn tegenwoordig zo veel mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank en op de bijstandsgrens leven. De gemeente mag ook best een beetje kritischer zijn in waar ze het geld aan uitgeeft. Er valt nog heel veel werk te doen!”

“Ik zeg als iets me niet aanstaat, maar ook als het goed is.”

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 46 minuten geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 4 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 4 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 5 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen gisteren
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen gisteren
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20