Logo brummensnieuws.nl

‘Geweten van Eerbeek’ 85 geworden!

EERBEEK - Afgelopen maandag werd Bruno de Vries 85 jaar. Een mijlpaal voor de markante Eerbekenaar die bekend staat om zijn energieke organisatietalent en zijn kritische pen. “In Eerbeek gaan industrie, toerisme en leefgenot heel goed samen. Dat maakt het zo’n mooi dorp.”

Iedereen die een beetje actief is in het dorpsleven in Eerbeek kent hem wel, en ook de lezers van deze krant zullen zijn ingezonden brieven menigmaal hebben gelezen. Bruno de Vries maakt zich hard voor de samenleving in Eerbeek en omgeving. Het dorp waar hij sinds 1961 woont. “Ik kwam vanuit Appelscha naar Eerbeek om in de papierindustrie te werken. Ik begon als ketelbinkie, en eindigde als productieplanner; 33 Jaar heb ik daar met enorm veel plezier gewerkt.”

Correspondent
Na zijn pensioen begon hij met schrijven. “De geraniums, daar was ik nog niet aan toe, dus werd ik correspondent voor de regio Brummen/Eerbeek bij De Stentor. Zo begon het schrijven.”
En nog altijd schrijft De Vries kritische ingezonden brieven. Zijn brief over de avondklok en Corona haalde afgelopen najaar zelfs de landelijke pers. “Dat bracht wat teweeg, ja! Ik kan het schrijven nog niet laten. Voornamelijk politiek gericht en Eerbeek-minded.”

Eerbeek
“Eerbeek stond jarenlang eigenlijk stil. De slogan was wel Eerbeek Bruist, maar met name de bouwstop die vanuit de provincie was opgelegd zorgde voor stilstand. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Er komt meer ruimte voor de industrie, wat de werkgelegenheid waarborgt, en er komen meer huurwoningen voor starters. Daardoor kunnen we de jongeren aan ons dorp verbonden houden. Dat is belangrijk en daar word ik blij van!”

Sociale vraagstukken
Jarenlang was De Vries voorman in allerlei evenementen en projecten. Zo was hij voorzitter van Eerbeek Totaal, realiseerde een fotoboek over de papierindustrie en het kunstwerk op het Stuijvenburgplein en is hij lid van het Ombudsteam van de PvdA Brummen, waar mensen worden geholpen met allerhande, vooral sociale vraagstukken. “Ik wil graag dat iedereen het goed heeft, en heb echt een hekel aan leugens. Ik begrijp dan ook niets van de landelijke politiek momenteel. Eerbeek is een mooie dorp, waar de industrie een belangrijke rol speelt, zeker ook in positieve zin. Ik hoop dat het sociaal domein gehandhaafd kan blijven. Er zijn tegenwoordig zo veel mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank en op de bijstandsgrens leven. De gemeente mag ook best een beetje kritischer zijn in waar ze het geld aan uitgeeft. Er valt nog heel veel werk te doen!”

“Ik zeg als iets me niet aanstaat, maar ook als het goed is.”

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: