Logo brummensnieuws.nl
<p><em>V.l.n.r.: Arlin Wernicke (Veluwonen), Hans Berends, Ria Absen en Frank Claassen (&rsquo;t Volmolenhofje), Arie Rijneveld (Gebr. Rijneveld).&nbsp;</em></p>

V.l.n.r.: Arlin Wernicke (Veluwonen), Hans Berends, Ria Absen en Frank Claassen (’t Volmolenhofje), Arie Rijneveld (Gebr. Rijneveld). 

Live opening ’t Volmolenhofje, Eerbeek

EERBEEK - Op zaterdag 17 april om 11.00 uur opent Noël Alberts samen met Marco de Wilde (directeur Veluwonen) ’t Volmolenhofje in Eerbeek. Noël is leerling van basisschool De Enk en heeft de naam van deze tuin bedacht. Vanwege Corona is de opening live te zien via een tv-uitzending op www.veluwonen.nl. ’t Volmolenhofje is de nieuwe belevingstuin in het hartje van de nieuwgebouwde Eerbeekse Enk. Bewoners van de wijk hebben met het verjaardagsgeld van Veluwonen ervoor gekozen om deze tuin aan te leggen. Het geld kreeg Veluwonen voor haar 100-jarig bestaan.

 De wijk de Eerbeekse Enk is afgelopen jaren voor een groot deel vernieuwd. Als afsluiting van het nieuwbouwproject wordt deze tuin aangelegd. In de tuin is een speelplaats waar kinderen actief aan de slag kunnen. Er is ook een monumentje te vinden gemaakt van sloopmateriaal uit de oude, afgebroken huizen en natuurlijk picknicktafels en een fijn bankje. Ook een insectenhotel, zwerfkeien en wilde bloementuin ontbreken niet. De tuin is van en voor bewoners en de Stichting ’t Volmolenhofje zorgt voor beheer en onderhoud.

 Heel veel mensen hebben gratis hun tijd, energie, kennis en materiaal ingezet om deze tuin te verwezenlijken. Met dank aan de St. ’t Volmolenhofje, Ad Hoc Beheer, Basisschool De Enk, Claassen Hoveniers, Dorpsraad Eerbeek Hall, Hoveniersbedrijf Gebr. Rijneveld, Gemeente Brummen, Bouwservice Hol, Imkervereniging Eensgezindheid Eerbeek, IVN Eerbeek, Saxion hogescholen, Mayr Melnhof Karton, Voorkomleegstand en Zweersbouw.

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: