Kamperen dit jaar door corona extra populair
Kamperen dit jaar door corona extra populair

Campings komende zomer boordevol

Algemeen

REGIO - Campings in Nederland stromen vol komend kampeerseizoen en die in Brummen blijven bepaald niet achter. Daarom: op de bonnefooi met caravan, tent of camper op pad gaan levert waarschijnlijk veel frustratie en teleurstelling op. De keuze is immers relatief beperkt nu het buitenland door corona vooralsnog verboden gebied is voor vakantiegangers is. Gisteren, 1 april, was de dag dat veel kampeerbedrijven hun deuren weer openzetten voor hun gasten in aanloop naar de traditionele voorjaarsvakantiedagen.

Neem boerderijcamping de Brummel. Negen jaar geleden gestart, 25 kampeerplekken bij het eigen melkveebedrijf aan de Brummenseweg 10a in Eerbeek. Eigenaresse Marieke Jochems noemt het begin van het seizoen altijd weer verschrikkelijk leuk. ”En het loopt nu echt hard hoor. Mensen zijn aan het reserveren geslagen. Ze weten dat meer dan normaal gegadigden zijn. En dat maakt het aanbod krap. De feestdagen als Pinksteren en Pasen zijn echt geen optie meer hoor. Lukraak voorbijkomen heeft geen zin.” Jochems zegt dat haar camping alle corona beperkingen in acht neemt. “En ja, extern bezoek aan campinggasten beperken we ook. Geen 25 gezinnen met 25 bezoekende partijen op hetzelfde moment dus.”

Arie de Winkel van naturistencamping De Kikker in Hall staat met zijn echtgenote weer voor de jaarlijkse marathon van 180 dagen 24/7 aan de bak zijn. “Aan het eind van die 180 dagen ben ik ook altijd wel blij dat de druk er even af gaat, maar nu zijn we er klaar voor en hebben er zin in.”

De Kikker gaat formeel per 1 april open, maar de eerste vaste gasten hebben hun kampement al opgeslagen. De Winkel: “We worden platgebeld. Veel mensen kiezen doorgaans in het voorjaar een vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk. Niet te ver, maar toch net iets warmer. Die blijven nu dus noodgedwongen in Nederland. Dat is te merken aan het aantal aanmeldingen. Voor het hoofdseizoen zitten we nu al vol, voor het naseizoen voor 80 procent. Voor ons geldt ook: zomaar langskomen en een plekje vinden zit er niet in. Overigens moet ik zeggen dat we dat gezien het karakter van onze camping dat toch al niet veel meemaken.”

Ook de Kikker heeft corona-maatregelen genomen. In het sanitair zijn looproutes en afstandslijnen aangebracht. “Als naturistencamping hebben we geen douchehokje, maar groepsdouches. We vragen nu echtparen om telkens gezamenlijk te komen douchen, zodat we de doucheruimtes maximaal kunnen benutten ook al kan er maar een beperkt aantal mensen gelijktijdig in.”

Ook de telefoon bij het Hallse Hull staat niet stil, zegt de vrijwilligster die de telefoon aanneemt. “We zijn een grote camping, maar komen gemakkelijk vol. En we moeten natuurlijk tijdig een streep trekken. Want ja: corona hè.”

Uit de krant

De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 7 minuten geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 11 minuten geleden
Manifest ondertekend waarbij gemeente kinderparticipatie een warm hart toedraagt.
Kinderburgemeester Anne pioniert Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen gisteren
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen gisteren
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 28 mrt, 10:30
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 28 mrt, 10:29
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55