Logo brummensnieuws.nl
<p>Kamperen dit jaar door corona extra populair</p>

Kamperen dit jaar door corona extra populair

Campings komende zomer boordevol

REGIO - Campings in Nederland stromen vol komend kampeerseizoen en die in Brummen blijven bepaald niet achter. Daarom: op de bonnefooi met caravan, tent of camper op pad gaan levert waarschijnlijk veel frustratie en teleurstelling op. De keuze is immers relatief beperkt nu het buitenland door corona vooralsnog verboden gebied is voor vakantiegangers is. Gisteren, 1 april, was de dag dat veel kampeerbedrijven hun deuren weer openzetten voor hun gasten in aanloop naar de traditionele voorjaarsvakantiedagen.

Neem boerderijcamping de Brummel. Negen jaar geleden gestart, 25 kampeerplekken bij het eigen melkveebedrijf aan de Brummenseweg 10a in Eerbeek. Eigenaresse Marieke Jochems noemt het begin van het seizoen altijd weer verschrikkelijk leuk. ”En het loopt nu echt hard hoor. Mensen zijn aan het reserveren geslagen. Ze weten dat meer dan normaal gegadigden zijn. En dat maakt het aanbod krap. De feestdagen als Pinksteren en Pasen zijn echt geen optie meer hoor. Lukraak voorbijkomen heeft geen zin.” Jochems zegt dat haar camping alle corona beperkingen in acht neemt. “En ja, extern bezoek aan campinggasten beperken we ook. Geen 25 gezinnen met 25 bezoekende partijen op hetzelfde moment dus.”

Arie de Winkel van naturistencamping De Kikker in Hall staat met zijn echtgenote weer voor de jaarlijkse marathon van 180 dagen 24/7 aan de bak zijn. “Aan het eind van die 180 dagen ben ik ook altijd wel blij dat de druk er even af gaat, maar nu zijn we er klaar voor en hebben er zin in.”

De Kikker gaat formeel per 1 april open, maar de eerste vaste gasten hebben hun kampement al opgeslagen. De Winkel: “We worden platgebeld. Veel mensen kiezen doorgaans in het voorjaar een vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk. Niet te ver, maar toch net iets warmer. Die blijven nu dus noodgedwongen in Nederland. Dat is te merken aan het aantal aanmeldingen. Voor het hoofdseizoen zitten we nu al vol, voor het naseizoen voor 80 procent. Voor ons geldt ook: zomaar langskomen en een plekje vinden zit er niet in. Overigens moet ik zeggen dat we dat gezien het karakter van onze camping dat toch al niet veel meemaken.”

Ook de Kikker heeft corona-maatregelen genomen. In het sanitair zijn looproutes en afstandslijnen aangebracht. “Als naturistencamping hebben we geen douchehokje, maar groepsdouches. We vragen nu echtparen om telkens gezamenlijk te komen douchen, zodat we de doucheruimtes maximaal kunnen benutten ook al kan er maar een beperkt aantal mensen gelijktijdig in.”

Ook de telefoon bij het Hallse Hull staat niet stil, zegt de vrijwilligster die de telefoon aanneemt. “We zijn een grote camping, maar komen gemakkelijk vol. En we moeten natuurlijk tijdig een streep trekken. Want ja: corona hè.”

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: