Logo brummensnieuws.nl
<p>Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk ijsje?</p>

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk ijsje?

(Foto: )

Genieten van heerlijke zomerse dagen

GEMEENTE BRUMMEN – Tijdens de heerlijke zomerse dagen gingen veel inwoners van onze gemeente naar buiten. Genieten van het zonnetje in de vrije natuur. Terrassen zijn nog steeds gesloten en zo werd op de fiets een ijsje gegeten of even bijgepraat op een bankje in de zon.

Vrije natuur is er genoeg te vinden in onze gemeente. Ook al zijn enkele routes op bijvoorbeeld de Empese en Tondense heide ingekort vanwege het broedseizoen. Hier gingen velen er even op uit. Wandelen, fietsen, hardlopen, het leek wel of iedereen weer energie kreeg van het heerlijke weer.

Daarbij zijn ook de dieren in onze omgeving al druk met het verzamelen van nestmateriaal. De ganzen hebben hun maatje en beschermen die tegen eventuele rivalen. Met een hoop gesis en vleugelgefladder houden zij hen op afstand. Om vervolgens weer rustig verder te zwemmen.

Het ultieme zomergevoel is natuurlijk wel een lekker ijsje. Een jongedame zat bij haar mama voorop de fiets en genoot van het ijsje dat haar moeder haar af en toe aanbood. Als deze weer te snel voor haar mond weg werd gehaald, hield zij het zelf ook maar vast.

Flessenlammetjes Klaasje en Karel mochten al even op het mooie grasveld bij de boerderij rondstruinen. Hun kleinere neefjes en nichtjes blijven nog even binnen in de kraamkamer van de stal. Daarbij ook de drieling die net was geboren toen uw correspondent bij de boerderij aankwam. Over een paar weken mogen ze allemaal naar buiten. 

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: