Logo brummensnieuws.nl

De Beekwal en Tolzicht voorzichtig meer open!

BRUMMEN/ EERBEEK - Nu het overgrote deel van bewoners van de Beekwal en Tolzicht volledig gevaccineerd zijn, kunnen deze locaties van Riwis Zorg & Welzijn voorzichtig weer iets verder open voor bezoek. Dit gaat nog wel met de nodige voorzichtigheid omdat de besmettingscijfers in de gemeente Brummen en in de rest van Nederland nog heel hoog zijn. De bewoners zijn nu goed beschermd tegen het virus, maar de naasten van de bewoners, een deel van de medewerkers en de vrijwilligers nog niet. 

Vanaf 2 april mag er iets meer bezoek toegelaten worden. Dat betekent dat er maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag welkom zijn. Dit hoeven geen vaste bezoekers meer te zijn. En dat betekent dat iemand die al lang niet op bezoek is geweest, nu ook weer ‘aan de beurt’ kan komen! De keuze daarbij is ook 2 bezoekers op één moment of 1 bezoeker op 2 verschillende momenten. 

Uiteraard mogen de bezoekers zelf geen klachten te hebben, die duiden op het virus. Zoals hoesten, koorts, enzovoort. Ook moeten de bezoekers zich houden aan de nog steeds geldende hygiëneregels, zoals 1,5 meter afstand houden (ook in de kamers) en handen wassen.

Naast deze aanpassing van de bezoekregeling komen er ook weer een aantal vrijwilligers vaker op Tolzicht en bij de Beekwal om onze bewoners te begeleiden en ondersteunen.

Riwis Zorg & Welzijn is blij dat we vlak voor Pasen deze kleine versoepeling voor onze bewoners, vrijwilligers en naasten kunnen doorvoeren. Met één uitbraak in december op Tolzicht, lijkt het erop dat zij relatief goed door deze crisistijd komen. Tegelijk zijn er ook bij Riwis medewerkers, vrijwilligers en bewoners erg ziek geweest. Enkelen zijn nog herstellend. Riwis wenst hen veel sterkte en een voorspoedig herstel. Het virus is nog niet weg en waakzaamheid blijft geboden!

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: