Logo brummensnieuws.nl

Week van de Helden in het afval en het groen bij Circulus-Berkel

REGIO - Afgelopen week was  het de landelijke Week van de afvalhelden. In deze week staan medewerkers uit de afvalbranche centraal. Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis uitten bewoners vaak waardering voor het inzamelwerk van de mensen in de sector. Er werd gezwaaid en kaartjes en tekeningen sierden de containers. Het was hartverwarmend. Omdat het signaal niet eenmalig mag zijn werd landelijk deze week geïnitieerd.

 

Harde werkers in het grijs én in het groen

Circulus-Berkel werkt in én namens negen gemeenten in de regio. Zij hebben hun medewerkers hoog zitten en zijn blij met de nationale week. Maar ze zijn ook trots op al hun mensen die in meerdere gemeenten in de buitenruimte werken: groenmedewerkers, gladheidsbestrijders, veegmachinisten en civiele medewerkers zoals stratenmakers. Deze en nog veel meer mensen zijn het gezicht van Circulus-Berkel op straat, in de buurt en op de weg. Daarom heeft Circulus-Berkel de landelijke opzet iets uitgebreid en organiseert het bedrijf deze ‘Week van de Helden in het Afval en het Groen’. 

De medewerkers in het zonnetje

In deze speciale week wordt ervoor gezorgd dat de collega’s ‘zien dat ze extra gezien worden’. Door posters, traktaties en alle interne aandacht die ze verdienen. Maar ook buiten de organisatie krijgen ze extra aandacht voor hun werk. Zo is er de informatie- en bedankpagina in de huis-aan-huisbladen. Iedere dag is er een medewerker aan het woord via social media en Recycleplein-bezoekers krijgen een magazine mee over dit soort werk en liggen er leuke kleurplaten klaar voor bezoekers met kinderen.

Oproep: geef ze een duim!

In de bedankpagina en op social media worden bewoners opgeroepen om mee te doen:
‘Komt u onze collega’s tegen op straat, in het groen of op het Recycleplein? Geef ze deze week een duimpje omhoog of zwaai even, dat waarderen we! Of plak iets leuks op het raam of de container. Op 
www.circulusberkel.nl zijn kleurplaten te vinden. U kunt ook een aardig kaartje sturen naar Antwoordnummer 613, 7300 WB in Apeldoorn, een e-mail via www.circulus-berkel.nl/contact of een WhatsAppje. Bedankt!’

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: