Logo brummensnieuws.nl
<p>Trees de brouwer</p>

Trees de brouwer

Boekpresentatie ‘Beautiful Broken’

BRUMMEN – Wat kun je allemaal te verduren krijgen in een mensenleven? Trees de Brouwer, afkomstig uit Brummen, beschreef het in haar autobiografische boek “Beautiful Broken”. Zij groeide op in een gezin met 6 kinderen, waarvan er nu nog 3 in leven zijn. Ze maakt haar lezers deelgenoot van haar leven.

Trees de Brouwer groeide op in het dorp Brummen. Ze kwam als laatste dochter in het gezin ter wereld, waar al 3 zussen en 2 broers waren. Een gezin waarin veel gebeurde, misschien wel iets meer dan in een gemiddeld gezin. Steeds weer krabbelde ze op, maakte een wereldreis om de rust en vooral de kracht weer terug te vinden in haar leven. In het boek Beautiful Broken maakt zij de lezer deelgenoot van haar leven en dat van het gezin.

Op de achterkant van haar boek staat het volgende te lezen. “Niemand heeft een perfect leven en niemand zal het ooit hebben. Ik had de keuze, kiezen voor de pijn of de gebroken stukken weer op te pakken en te lijmen.” Zij koos voor het laatste.

Zichzelf weg cijferen

Het boek begint met de ontmoeting met haar grote liefde waar zij dochter Rachelle mee krijgt. De scheiding van hem leek de zwaarste ervaring van haar leven, dat de pijn nog veel diepere lagen heeft, voelt ze de jaren erna pas. De zelfgekozen dood van haar oudere zus Mia is voor haar het moment, haar gevoel weg te stoppen. De pijn is te groot om toe te laten. Daar bleef het echter niet bij. Zus Lidy kreeg 2 jaar eerder de diagnose kanker. Niet veel later meldt broer Ruud dat er iets is gevonden in zijn longen. De Brouwer begeleid Lidy in het traject tot het eind en ook staat zij klaar voor Ruud.

Knobbeltje in de borst

Dan voelt ze zelf een knobbeltje in haar borst. Dit proces eindigt in het verwijderen van beide borsten. Ze gunt zichzelf de tijd om te helen te verwerken en te accepteren. Ze beschrijft in het boek dit hele proces. Met Ruud gaat het slechter en ook hij komt te overlijden.

Nog drie over

Het gezin dat uit 8 personen bestond, telt nu slechts nog drie kinderen. De Brouwer gaat op reis naar verre oorden om zichzelf te vinden. Ze ontdekt dat ze haar leven kan sturen, wat er ook gebeurt. Dit leert ze ondermeer door Yoga te beoefenen.

Boekpresentatie via Zoom

Op 21-02 om 2.21 uur start haar boekpresentatie via Zoom. Met ruim 50 online aanwezigen leest zij delen voor uit haar boek. Ze omschrijft haar leven zo duidelijk, dat het lijkt alsof je erbij aanwezig bent. Het maakt emoties los bij de toehoorders. Het boek lees je in één ruk uit, zeggen velen haar. Het is te bestellen via: www.praktijkstressologie.nl

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: