Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Marit Stoel</p>

Foto: Marit Stoel

Sneeuw verandert in drollentapijt

BRUMMEN - De afgelopen weken was het wit in Brummen. Een mooi pak sneeuw bedekte de straten en er werd volop genoten. Ook hondenliefhebbers konden hun hart ophalen. Maar na de sneeuwpret komt de ergernis: hondenpoep. De sneeuw is weg, de poep blijft achter. 

Het voordeel van het dikke pak sneeuw van de afgelopen tijd is dat je de uitwerpselen van honden heel goed ziet liggen. 

Peuterend met een takje of houten ijslollystokje (wie heeft in februari al ijsjes in de vriezer liggen?), balancerend op één been poep uit je zolen schrapen. Hondeneigenaren overkomt het regelmatig. Mensen in een rolstoel, met rollator of scootmobiel zitten echter niet op poep in hun profielbanden te wachten. Zie die maar weer netjes schoon te krijgen. 

Wanneer hondenpoep bedekt wordt door een laag sneeuw kan het weinig kwaad. De poep bevriest en wordt ingekapseld door sneeuw. Wanneer de dooi echter inzet wordt ook de poep op straat en grasvelden zompig. Best een onsmakelijk verhaal, maar mooier is het nu eenmaal niet te maken. In de Gemeente Brummen geldt een opruimplicht voor hondenpoep, ook als het sneeuwt. De meeste hondenliefhebbers houden zich keurig aan die plicht en gaan gewapend met poepzakjes of een schepje op pad. De lockdown en de deze week verlengde avondklok draagt bij aan het hoge poepgehalte op straat: kiezen veel Brummenaren voor een hond? Of hebben die viervoeters stiekem met elkaar afspraken gemaakt?

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: