Logo brummensnieuws.nl

Digitale kennismaking met voedselbos op 5 maart om 19.30 uur

BRUMMEN - Het kan best een uitdaging zijn om nieuwe routines te vinden die je gezondheid en veerkracht in deze tijd ondersteunen. Misschien heb je nu meer behoefte aan beweging, frisse lucht en sociale verbinding met buurtbewoners? De vrijwilligers van Voedselbos Nieuwe Erven laten graag zien hoe zij samen werken aan deze unieke plek in Brummen. Iedereen die interesse heeft om zich aan te sluiten bij dit gemeenschappelijke initiatief kan zich aanmelden voor een digitale kennismaking op vrijdag 5 maart om 19.30 uur.


Tijdens de bijeenkomst stellen de vrijwilligers zich digitaal voor. Ze vertellen over het project en wat ieders rol is bij het verzorgen van het voedselbos. Ook gaan ze in op het afgelopen jaar; ondanks de corona-uitbraak bleef het mogelijk om in het voedselbos de handen uit de mouwen te steken en te genieten van de natuur. Er is bovendien alle ruimte om vragen te stellen en aan de hand daarvan een beeld te vormen of je iets voor het voedselbos wilt betekenen.

Het voedselbos en haar vrijwilligers

Voedselbos Nieuwe Erven (3 hectare) ligt in de wijk Elzenbos en bestaat ruim 3 jaar. Het is één van de eerste voedselbossen in de openbare ruimte in Nederland. Er is veel belangstelling vanuit het hele land en zelfs uit het buitenland. De vrijwilligers van het voedselbos zijn buurtbewoners met elk hun eigen kwaliteit en achtergrond. Ze delen graag hun ervaringen. Nieuwe vrijwilligers kunnen soepel aanhaken; zij worden wegwijs gemaakt en er zijn geen verwachtingen. Het enige wat iemand nodig heeft is een goede wil en liefde voor de natuur. Alle talenten vinden een plek.

Geef je toekomstige buurt nu al mee vorm!

De komende jaren worden er rondom het voedselbos tientallen woningen gebouwd. Dat betekent dat je kunt wonen op een heel bijzondere, klimaatvriendelijke plek. Daar waar de vruchten naast je achtertuin groeien en er sociale samenhang is. Als dit je wat lijkt, dan kun je nu dus al aanhaken als vrijwilliger bij het voedselbos en zo je eigen buurt mee vormgeven. Ook belangstellenden zonder woonwens zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om mee te doen.

Aanmelden via e-mail

Aanmelden voor de digitale bijeenkomst kan door een mailtje te sturen aan voedselbosnieuweerven@gmail.com. Je krijgt dan een link van waarmee je de bijeenkomst kunt volgen. Ook bij vragen kun je een mailtje sturen naar dit mailadres. De vrijwilligers zijn ook te volgen via Facebook: www.facebook.com/voedselbosnieuweerven.

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: