Vereniging vrijwilligers NVBL en OGS Loenen opgericht
Logo brummensnieuws.nl
<p><strong>Veteranenbegraafplaats Loenen</strong></p>

Veteranenbegraafplaats Loenen

Vereniging vrijwilligers NVBL en OGS Loenen opgericht

LOENEN - Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen (NVBL), Oorlogsgravenstichting (OGS) en de Vereniging Vrijwilligers NVBL en OGS te Loenen (VV NVBL en OGS) tekenen samenwerkingsovereenkomst (SOK)

Op zaterdag 13 februari jl. tekenden Theo Vleugels (algemeen directeur OGS), Seger van Voorst tot Voorst (voorzitter NVBL) en Johan Bergsma (voorzitter van de Vereniging Vrijwilligers NVBL-OGS) een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats in het herdenkings- en educatiecentrum van de Nationale Veteranenbegraafplaats en het Nationaal Ereveld te Loenen. 

Met de opening van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen op 26 november 2020 door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is een lang gekoesterde wens van veteranen in vervulling gegaan. De veteranenbegraafplaats ligt naast Nationaal Ereveld Loenen, de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna. Nationaal Ereveld Loenen wordt beheerd door de Oorlogsgravenstichting.  

De vereniging is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de werkzaamheden op de begraafplaats; meer informatie of aanmelden vindt u op de website www.veteranenbegraafplaats.com en www.oorlogsgravenstichting.nl.

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: