Logo brummensnieuws.nl
<p>Anne Ankersmit. Foto Marion Verhaaf</p>

Anne Ankersmit. Foto Marion Verhaaf

Van bonbons naar Staatsbosbeheer

BRUMMEN – In bonbons van Grand Pasteur verwerkte Anne Ankersmit al ingrediënten uit de bossen, zoals van de Douglas sparren. De horeca was haar voornaamste afzetmarkt tot dat op slot ging door corona. Haar inkomsten kelderden tot het nulpunt wat enkel stress opleverde al werkte ze zich drie slagen in de rondte.

Haar man wisselde van werkgever als boomverzorger en ze wees hem op vacatures van Staatsbosbeheer, waarop hij zei: “Probeer het zelf”. Hier had ze toch meer gevoel bij, maar haar bedrijf dan? “Werken in de natuur voelt zo veel vrijer dan tussen 4 muren!” 

Ze nam contact op met Laurens Jansen van Staatsbosbeheer (SBB) om te zien of het ook iets voor haar was. Dat werk trok haar zo dat zij besloot haar bedrijf te verkopen. Nu loopt zij twee tot tweeënhalve dag stage bij SBB. Laurens Jansen is boswachter publiek, hij informeert het publiek en zorgt zo o.a. voor bescherming van het gebied. Hij laat Anne nu bij alle disciplines “snuffelen”. Zo moet zij de bankjes bij Hoog Buurlo vernieuwen. Eerst een inventarisatie maken, wat is er nodig (hout komt uit eigen bos) en wat moet vervangen worden. Deze week neemt zij de herders van de schaapskooi Hoog Buurlo tijdens de lammertijd werk uit handen. Daarnaast maakt ze een beheerplan van recreatieveldjes, zoals bij de schaapskooi te vinden is.

Met de opgedane werkervaring hoopt ze straks een opleidingsplaats te bemachtigen bij Staatsbosbeheer in maart 2021.

Meer berichten
 


Week 37

In week 37 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: