Logo brummensnieuws.nl
<p>De Eerbeekse hoogheden gingen langs bij een aantal Dwarsliggers. Foto: Marion Verhaaf</p>

De Eerbeekse hoogheden gingen langs bij een aantal Dwarsliggers. Foto: Marion Verhaaf

Carnaval Eerbeek zet volop door

EERBEEK – Ondanks de sneeuwval gingen de hoogheden en de jeugdhoogheden van Carnavalsvereniging De Dwarsliggers op bezoek bij een aantal van hun leden. Uiteraard ook de leden van de Raad van Elf. Op een kussentje reikten zij hen een hartje en sleutel aan in snoepvorm, geheel coronaproof. Om hen letterlijk een hart onder de riem te steken en de sleutel van het dorp te geven. Zo zijn ze toch een beetje bij elkaar. Door de weersomstandigheden kon men niet met de bekende trein op pad, maar maakten zij hun ronde met een aangepast karretje.

Om 17.30 uur vertrokken zij vanaf het huis van Prins Glenn den Eerste, voor een kleine rondgang door het dorp Eerbeek. De traktatie werd door iedereen met enthousiasme ontvangen en ook direct verorberd. Op zaterdag was het tijd voor de Carnavalsbingo. Helaas niet in de zaal maar dit keer werd er een online versie georganiseerd via Zoom. “Het was leuk dat er veel verklede deelnemers te zien waren op het scherm,” zo vertelde ons Prinses Marion. Prins Glenn den Eerste draaide aan de bingomolen en noemde de cijfers op. Het was een groot succes en zij kregen veel positieve reacties binnen.

De prijzen kwamen van de Eerbeekse ondernemers, zo waren er bonnen van Lisse, Eerbeeks Warenhuis, Wijnkoperij Vriezekolk, high tea van de Korenmolen en een lekker pakket van Ten Veen. De hoogheden hebben de prijzen dezelfde avond overhandigd en de geldprijzen zijn overgemaakt.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: