Logo brummensnieuws.nl
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="647"><tbody><tr><td valign="top" width="100%"><p>Pablo en Jan met hun werktuigen naast de slang. Foto door de makers.</p></td></tr></tbody></table>

Pablo en Jan met hun werktuigen naast de slang. Foto door de makers.

Sneeuwsculptuur op het Marktplein

BRUMMEN – Het winterweer zorgt voor bijzondere creaties. Zo ook afgelopen zaterdag op het Marktplein in Brummen. Daar werd de sneeuw die op een hoop was geworpen om het terrein sneeuwvrij te maken, verwerkt tot een heuse kronkelende slang compleet met rode tong. Dit was het werk van een stel creatieve inwoners van Brummen. Het ging hen om de lol, samen iets doen en om pret te hebben in een winterlandschap. De reacties van de voorbijgangers en marktbezoekers waren geweldig leuk en ze kregen zelfs koffie.

Het stel creatievelingen (7 personen) had dit nog nooit eerder gedaan, een beeldhouwwerk maken met sneeuw. Nu er zo lekker veel was gevallen de afgelopen week, kon het nu eindelijk eens gebeuren. Het mooiste is natuurlijk als de sneeuw heel mooi schoon is en speciaal voorbereid. Dan is het mogelijk hele mooie details en scherpe vormen te maken en plakt het ook beter. Nu zat er helaas al wat zout door de sneeuw en dat maakte het echt wel wat lastiger. Maar ze zijn heel erg blij en enorm trots op het resultaat. Dit is zoveel leuker dan een gewone doodnormale sneeuwpop. Als er weer sneeuw valt, doen ze het graag nog een keertje dunnetjes over. Pablo en Sam, die allebei wonen op Werk en Zorgboerderij Cortenoever, hebben ook geholpen, met het bouwen. Met kruiwagens, scheppen en hun handen hebben ze er echt iets moois van gemaakt. Terwijl de dooi al inzette bleef de vorm nog goed zichtbaar op het plein.

Meer berichten
 


Week 45

In week 45 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: