Jubilaris Jolanda Heuting
Jubilaris Jolanda Heuting

25-jarig jubileum Jolanda Heuting

Algemeen

BRUMMEN - Afgelopen week vierde Jolanda Heuting haar 25-jarig jubileum bij de Bibliotheek Brummen|Voorst. Haar collega’s zorgden voor een creatieve verrassing. Ze ontving een compilatie van persoonlijke felicitaties op film. Jolanda begon haar carrière op de Bibliobus waarmee ze heel Gelderland doorreed en werd weldra het nieuwe aanspreekpunt in de vestiging in Brummen.

Hoe ben je bij de Bibliotheek terecht gekomen?

‘Eigenlijk ben ik 27 jaar geleden bij de Bibliobus begonnen. Voor die tijd had ik een cafetaria in Brummen samen met mijn zus. Die zaak hebben we verhuurd. Ik wilde wel weer aan het werk en werd benaderd voor de Bibliobus, omdat ik een groot rijbewijs had. Zo ben ik in de bibliotheekwereld terecht gekomen. Van 1994 tot 2013 heb ik op de bus gereden en ben toen ondertussen ook in de vestiging in Eerbeek een dag gaan werken. Vanaf 2013 ben ik gestopt op de bus en ben ik in de drie vestigingen gaan werken. Waarvan de laatste jaren helemaal in Brummen’, vertelt Jolanda.

Heb je steeds hetzelfde werk gedaan?

‘Toen ik in Eerbeek begon, hadden we nog een balie waar mensen de boeken moesten inleveren. Die moesten wij dan innemen en inscannen. Je mocht verder nog niet de mensen helpen en adviseren. Dat vond ik wel jammer. Langzaam aan is dat helemaal veranderd. Ik heb de module Informatie en Advies gedaan. Hiermee kon ik de mensen ook adviseren. Daarna ben heb ik de module Presentatie en Promotie gevolgd. Daarmee kon ik groepen ontvangen in de Bieb en klassenbezoeken doen. Het is nu veel meer zelfservice waarbij je de klanten in de gaten houdt en kijkt of ze hulp nodig hebben. Ik werk nu in de vestiging in Brummen, ben coördinator van de gastheren en gastvrouwen en zit in het team Jeugd.

Wat waren hoogtepunten in die 25 jaar?

‘Dat vind ik wel een moeilijke vraag, want ik vind het werk gewoon erg leuk. Ook alle veranderingen die plaatsvinden. Wat ik me wel herinner is de verhuizing van de vestiging in Eerbeek naar de nieuwe locatie dat was leuk om mee te maken. Wat ik ook interessant vond is om mee te werken aan de nieuwe inrichting in Brummen en daar wat inspraak in te hebben. In mijn werk vind ik vooral het contact met de mensen erg fijn. Daarbij geniet ik ervan als je ze beter kent dat je op een gegeven moment weet in welke boeken ze interesse hebben. Het is mooi als een klant blij weggaat. En natuurlijk zijn mijn collega’s erg belangrijk. Ze staan altijd voor je klaar. We zijn een heel hecht team.’ 

Hoe is het werken tijdens deze coronaperiode?

‘In deze speciale coronatijd vinden mensen het heel fijn dat we de AfhaalBieb hebben zodat mensen gewoon nog boeken kunnen lenen. We merken dat het heel erg gewaardeerd wordt. De dagen vliegen voorbij. Het is heel dankbaar werk!’

Uit de krant

Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 23 minuten geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen gisteren
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen gisteren
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34