Afbeelding

Nieuwe Gelderse haltetaxi

Algemeen

REGIO - Per 1 januari 2022 moet haltetaxiRRReis gaan rijden. HaltetaxiRRReis is een Gelders deeltaxisysteem, bedoeld om de bereikbaarheid te vergroten. Met name in kleinere woonkernen, dun bevolkte gebieden en wijken waar een reguliere bus niet meer rendabel is. De haltetaxi vervoert mensen vanaf een halte naar een busstation of treinstation binnen een straal van 15 km op basis van een OV toets. De reis kan ook van halte naar halte zijn indien er geen OV alternatief is. Vanaf het bus-of treinstation kan dan de reis worden vervolgd. HaltetaxiRRReis is de verbeterde versie en opvolger van het huidige OV-vangnet dat nu nog door de gemeenten wordt uitgevoerd in combinatie met het doelgroepenvervoer. (Vervoer van mensen met een WMO-indicatie en leerlingenvervoer.)

HaltetaxiRRReis moet vooraf gereserveerd worden. Een rit aanvragen kan via de reisplanner van RRReis en de RRReis-app, of telefonisch. De reis wordt gemaakt met een duurzaam elektrisch aangedreven voertuig. Over het algemeen zijn dit personenauto’s. Het kan zijn dat de haltetaxi gedeeld moet worden met een medepassagier.

Een voorbeeld van halte tot halte vervoer is de reis van Buren naar een zorgcentrum in Geldermalsen. Bijvoorbeeld om een vader of moeder te bezoeken. Dit is een afstand over de weg van 7 kilometer. Op een werkdag overdag duurt deze reis met het openbaar vervoer 1 uur en 1 minuut en heeft de reiziger twee overstappen. Na 20.30 uur zijn er geen OV-mogelijkheden meer. In het weekend duurt een OV-reis 1 uur en 8 minuten met twee overstappen. Pas je op deze reis de OV-toets toe, dan mag deze reis gemaakt worden met haltetaxiRRReis en is de directe reistijd 11 minuten.

Betalen
De reis kan betaald worden via pin, creditcard of automatische incasso. In de haltetaxi kan niet betaald worden met contant geld, een OV-chipkaart noch de studenten OV kaart. De kosten van een rit voor de passagier zal ongeveer 2 tot 2,5 keer het reguliere OV-tarief zijn. De overige kosten worden door provincie Gelderland betaald.

Aanbesteding
De nota van uitgangspunten is nu klaar.en wordt ter informatie aan Provinciale Staten aangeboden.In deze nota worden net zoals bij de aanbesteding van regulier openbaar vervoer richtlijnen opgenomen over aanrijdtijden, omrijdtijden en allerlei kwaliteitseisen. De nota van uitgangspunten wordt vertaald naar een programma van eisen dat de basis is voor de aanbesteding. Vervolgens vindt de aanbesteding en de gunning plaats. De uitvoering wordt gedaan onder het merk RRReis. Het merk waaronder de drie provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel het openbaar vervoer verzorgen.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 21 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 21 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 22 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38