Geen steun raad voor meer zorgeenheden De Wildbaan
Logo brummensnieuws.nl
<p>Landgoed De Wildbaan</p>

Landgoed De Wildbaan

Geen steun raad voor meer zorgeenheden De Wildbaan

BRUMMEN - De Brummense gemeenteraad heeft donderdagavond niet ingestemd met een motie van de fracties van VVD, Democratisch Brummen, Hofman-Kleverwal (en eerder) GroenLinks om meer zorgeenheden te mogen realiseren op landgoed De Wildbaan in Leuvenheim. Dat wil zeggen: GroenLinks steunde de motie in eerste aanleg, maar zag er vervolgens van af.

Het Brummense college van burgemeester en wethouders wil acht zorgeenheden in het hoofdgebouw van het landgoed toestaan. Maar dat is volgens eigenaar Caspar Altena te weinig om het landgoed exploitabel te houden. Hij wil achttien eenheden inrichten.

De gemeente gaat ervan uit dat er tot 2028 dertig zorgeenheden voor ouderen extra nodig zijn boven het bestaande aanbod in Brummen. Daarvan zijn er al twintig toegewezen aan zorgaanbieder Dagelijks Leven die in de voormalige huisartsenpraktijk aan de Meidoornlaan in Brummen wil starten met een kleinschalige woonzorgvoorziening met intensieve 24-uur per dag zorg.
Eigenaar Caspar Altena van De Wildbaan vreest verval van dit Leuvenheimse landgoed, nu de gemeente Brummen maar goedkeuring wil geven voor acht zorgstudio’s in plaats van de door hem gewenst achttien. De inrichting van dat aantal zorgeenheden is nodig om leegstand te voorkomen en voldoende financiële draagkracht te krijgen om de drie gebouwen en de zeven hectare grond die het landgoed omvat in stand te houden.

De gemeente Brummen gaat ervan uit dat er tot 2028 dertig zorgeenheden voor ouderen extra nodig zijn boven het bestaande aanbod. Daarvan zijn er al twintig toegewezen aan zorgaanbieder Dagelijks Leven. Altena: “In principe zit er dus nog een rek in voor twee eenheden. Maar ik denk dat het aantal van dertig veel te laag is, zeker in een vergrijzende gemeente als Brummen.”   

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: