Stormschade Loenen
Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Dennis van Bemmel</p>

Foto: Dennis van Bemmel

Stormschade Loenen

LOENEN - Donderdagochtend is zijn de brandweer van Loenen en Dieren opgeroepen voor een stormschade aan de Reuweg in Loenen.
Vanochtend omstreeks 5:50 uur werden de bewoners wakker van een hoop kabaal waarna ze even naar buiten keken.Toen ze het gordijn open deden aan de achterzijde van de woning zagen ze dat er een grote boom op hun nieuwe aanbouw was gevallen. De brandweer werd opgeroepen om een deel van de boom te verwijderen.

Bij daglicht werd goed zichtbaar dat de schade aan de aanbouw enorm is. De rand van het dak waar de boom op terecht is gekomen is kapot gebroken, de muur binnen in de aanbouw heeft ook scheuren langs het plafond. Aan de zijkant van de aanbouw stond ook een carport met daaronder een camper, de boom heeft ook deze geraakt en de carport was daar niet tegen opgewassen. De carport zakte schuin en kwam op de camper terecht. De bewoners geven aan dat zijn de aanbouw pas kort geleden hebben laten plaatsen en dat ze deze eigenlijk vandaag hadden willen inrichten zodat deze gebruikt kon worden, maar dat is niet mogelijk wegens de vele schade.
Een aannemer is langs geweest om de schade te bekijken en zal met een plan komen voor de reparatie. Een hovenier uit de buurt is vanmiddag ter plaatse met een grote kraan om de boom verder te verwijderen. Hoe groot de schade precies is is nog lastig te schatten. Dat zal later worden gedaan omdat onder andere de carport afgebroken moet worden om de schade van de camper te kunnen zien.

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: