Oud papier HOB in container
Logo brummensnieuws.nl

Oud papier HOB in container

BRUMMEN - Harmonie Orkest Brummen uit Brummen zamelt oud papier in. Hiervoor staat een container op de parkeerplaats van de manege van de IJsselruiters aan de Eerbeekseweg. De inkomsten uit het ophalen van oud papier zijn voor HOB onmisbaar geworden en zorgen ervoor dat de vereniging muziek kan blijven maken. Helaas is de oudpapierprijs momenteel nihil, desondanks blijft HOB in afwachting van betere tijden de inzameling verzorgen. 

Wekelijks gaan de muzikale vrijwilligers van HOB op pad om bij een aantal ondernemers het oud papier op te halen. Inmiddels hebben ook steeds meer kleine ondernemers en particulieren de weg naar de container gevonden om gratis hun oud papier en/of karton te storten. Bij de container staat een ladder die, voor eigen verantwoording, gebruikt kan worden, zodat het papier/karton in de container terecht komt en niet daarnaast.

Waar HOB niet blij mee is, is piepschuim, kunststof, plastic, hout, textiel of ander huishoudelijk afval. Dat wordt helaas regelmatig tussen het oud papier aangetroffen, maar dat is niet de bedoeling. Een afgekeurde container kost de vereniging geld in plaats van dat het geld oplevert. Ook wordt er af en toe afval naast of bij de container geplaatst. Dat is uiteraard helemaal niet de bedoeling en is een milieudelict. De spelregels voor gebruik van de container zijn recent met een duidelijk bord naast de container kenbaar gemaakt. Dit bord kon mede door steun van De Goede Visuele Communicatie uit Brummen worden geplaatst. HOB vraagt u medewerking voor een juiste inzameling en het schoonhouden van de omgeving rond de container! 

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: