Huisnummers voor stacaravans
Logo brummensnieuws.nl

Huisnummers voor stacaravans

REGIO - Provincie Gelderland heeft ruim 9.500 Gelderse stacaravans en chalets een huisnummer gegeven. Zo zijn de bewoners minder anoniem, en worden vakantieparken veiliger.

Stacaravans hoeven niet te worden geregistreerd. Dat biedt mogelijkheden voor criminelen en (onbedoeld) voor kwetsbare mensen. Om criminaliteit tegen te gaan en kwetsbare mensen te helpen, is informatie nodig. Door adressen worden mensen beter vindbaar. In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) staan basisgegevens van alle adressen en gebouwen in een gemeente. In Gelderland staan vermoedelijk zo’n 15.000 stacaravans, maar deze staan niet allemaal in de BAG. Dit omdat ze niet permanent vastzitten aan de grond, zoals een huis. Daarom registreerde de provincie (in overleg met gemeenten) de standplaatsen, en gaven deze een adres. Deze staan nu dus wel in de BAG. Die adressen zijn te verbinden aan de Basisregistratie Personen. Zo kunnen overheden en hulpverleners sneller actie ondernemen.

Volgens woordvoerder Remco van Straaten van de gemeente Brummen komt illegaal bewonen in Brummen weinig voor: “Gelukkig wordt in de gemeente Brummen nagenoeg geen hinder ervaren van illegale bewoning op vakantieparken. De enige locatie waar ‘gewoond’ werd op een vakantiepark was aan de Tullekenweg. Met het vaststellen van het (reparatie)bestemmingsplan Eerbeek is aan deze woningen de bestemming ‘wonen’ toegekend en daarmee is er geen sprake meer van illegale bewoning . Al deze woningen hadden al een eigen huisnummer.”

Inmiddels hebben gemeenten Apeldoorn, Arnhem, Ede, Epe, Ermelo, Neder-Betuwe, West Maas en Waal, Winterswijk en Zaltbommel de huisnummers geregistreerd. Weerbaarheidsgedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Het nummeren van recreatieobjecten om criminaliteit tegen te gaan klinkt heel logisch. Ik ben blij dat een aantal gemeenten dit goed heeft opgepakt. Maar we zijn er nog niet. Ik roep andere plaatsen op hieraan mee te doen.”

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: