Cadeautje voor alle donateurs Hall leeft
Logo brummensnieuws.nl
<p>Celine brengt de anemonen bij de familie Kolk.</p>

Celine brengt de anemonen bij de familie Kolk.

Cadeautje voor alle donateurs Hall leeft

Om met elkaar alvast vooruit te kijken naar vrolijker tijden

HALL - Afgelopen week ontvingen alle donateurs van Stichting Hall Leeft een cadeautje. Een attentie als dank voor de trouwe steun voor alle inspanningen die gedaan worden om de leefbaarheid van het dorp in stand te houden.

Wat hebben we een bijzonder jaar achter de rug! Zo begint de tekst op het cadeautje dat afgelopen week thuis werd bezorgd door een groep vrijwilligers. Een doosje met daarin bolletjes anemonen om in de tuin te poten. De stichting symboliseert hiermee de hoop dat, tegen de tijd dat de anemonen uitkomen er betere tijden zijn aangebroken. Er werden 187 pakketjes uitgedeeld. Volgens penningmeester Gerrit Kersten is het aantal donateurs heel stabiel. “Het afgelopen jaar waren er vier opzeggingen, met name ten gevolge van overlijden. Maar er waren ook nieuwe aanmeldingen.”

De reacties op de actie waren louter positief, mensen vonden het een heel attent gebaar.

De stichting heeft bij haar oprichting in 2015 actief donateurs geworven en het jaar erop een zeer succesvolle wervingsactie gehouden tijdens de Hallse kermis. Het donatiebedrag is vrij maar de meeste mensen ondersteunen de stichting met € 25,- per jaar. Daarvan wordt elk kwartaal een nieuwsbrief uitgegeven en huis-aan-huis bezorgd. Donateurs buiten het dorp ontvangen deze per email en men wordt op de hoogte gehouden van plannen en activiteiten via de website en Facebook.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2020 werden, naast de vaste evenementen, ook een aantal nieuwe initiatieven aangekondigd. Er zou onder andere een trimbaan aangelegd worden op het terrein van S.H.E. en in oktober zou de eerste editie plaatsvinden van Alderjekes Mooi Hall, een theaterrondje met muziek, dans, theater en beeldende kunst op vier locaties in Hall. “Het was een jaar om naar uit te kijken! Maar corona beheerste ons hele leven en legde de activiteiten in ons energieke dorp plat”, staat op het doosje geschreven. Toch was er genoeg energie voor een aantal acties. Er werd een schooltuintje aangelegd, een online dorpsquiz georganiseerd en er waren particuliere acties om mensen een hart onder de riem te steken. En het grote nieuws waar het voor de stichting uiteindelijk allemaal om begonnen is; Hall Bouwt kreeg groen licht voor de bouw van 24 starterswoningen.

Aan het eind van het jaar maakten Celine Leeflang en Marieke van Wessel, namens Hall Leeft een video waarin ruim 30 inwoners een nieuwjaarswens uitspreken voor het dorp. Ook het bestuur en alle vrijwilligers spreken de hoop uit dat 2021 een beter jaar gaat worden.

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: