Roeiende dames halverwege de oceaan
Logo brummensnieuws.nl

Roeiende dames halverwege de oceaan

REGIO - Bela Evers (52) uit Tonden, Astrid Janse (54), Remke van Kleij (58) -beiden uit Deventer- en Désirée Kranenburg (52) uit Welsum zijn bijna halverwege hun roeitocht over de Atlantische Oceaan. Volgens de website van YB tracking, waarop de deelnemers te volgen zijn, hebben de vrouwen in hun boot ‘Dutchess of the Sea’ nog ruim 1500 zeemijl te gaan tot de finish. Dat komt neer op ongeveer 2800 kilometer. De hele reis is 4800 kilometer lang.

De vier nemen deel aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, ‘s werelds zwaarste roei-evenement. In totaal doen 21 boten mee aan de wedstrijd: solo, in duo’s, met drie roeiers of vier als in het geval van de ‘Dutchess of the Sea’. In hun eigen klasse de ‘fours’ roeien ze nu op positie 10 en zijn daarmee de laatste. Als het gaat om alle boten is hun positie plek 13.

Tot dusver gaat de race goed en hebben de vier aan boord zelfs Kerst en de jaarwisseling gevierd met sterretjes en een klein flesje champagne. Wel bezorgde een technisch probleem met de automatische stuurmachine voor enige kopzorg. Daardoor moesten de vrouwen twee weken lang handmatig sturen. Inmiddels is het euvel verholpen.

De vier roeisters zamelen met de tocht geld in voor de Stichting ALS en de Plastic Soup Foundation. Inmiddels hebben ze 55.000 euro vergaard.

Als goed is passeren ze half februari de finishlijn bij het Caribische eiland Antigua. Daarmee duurt hun avontuur overigens 14 dagen langer dan verwacht.

Meer berichten
 


Week 51

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 45: