Afbeelding

Politiek geïnteresseerd? Doe mee aan de cursus Politiek Actief

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Dit voorjaar start de gemeente Brummen de cursus Politiek Actief. Deze cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil het Brummense gemeentebestuur inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Of gewoon als maatschappelijk betrokken inwoner. Uiteraard vindt de cursus plaats binnen de op dat moment geldende coronamaatregelen. Naar verwachting vinden de vijf bijeenkomsten (deels) online plaats. Interesse? Wees er dan snel bij. Aanmelden kan nu al via het speciale e-mailadres politiekactief@brummen.nl.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het college van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod. 

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Het programma wordt binnenkort via de website www.brummen.nl/politiekactief bekendgemaakt.

De cursus wordt verzorgd door lokale bestuurders-zelf. Denk hierbij aan de burgemeester, de griffier en diverse raadsleden. U kunt kosteloos aan de cursus deelnemen. Inwoners uit de gemeente Brummen die belangstelling hebben voor deze cursus kunnen zich dus aanmelden via een speciaal mailadres, namelijk politiekactief@brummen.nl. Wilt u bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer en e-mailadres vermelden? De griffie van de raad neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Enkele weken voorafgaand aan de start van de cursus is er een informele lunch met burgemeester Van Hedel. Het is bedoeld als kennismaking én introductie op het cursusprogramma.

Meer informatie over de cursus is uiteraard te vinden op onze website. U vindt deze informatie op de speciale pagina www.brummen.nl/politiekactief.

Uit de krant

Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 35 minuten geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 36 minuten geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 38 minuten geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 49 minuten geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 1 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 1 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 1 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 1 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 1 uur geleden
De N348 ligt er van 6 mei tot 2 augustus uit. Bron: Google Earth.
Info bijeenkomst over werkzaamheden N348 Algemeen 2 uur geleden
Liesbeth Borgonjen voor één van haar kunstwerken.
Extra grote wisselexpositie Liesbeth Borgonjen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Centraal Testamentenregister Columns 3 uur geleden
De Leuvenheimse beek is een fantastisch plek om te vertoeven. Foto: Monique Schuite.
Eigenheid van de dorpen wordt gewaarborgd Algemeen 4 uur geleden