Afbeelding

Tien inhoudelijke onderwerpen op gemeenteraadsagenda

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Het wijzigen van een bestemmingsplan om woningbouw aan de Sperwerstraat in Brummen mogelijk te maken, richting geven op basis van het Berenschotrapport ‘Naar een evenwichtig sociaal domein’ en de belastingverordeningen voor komend jaar. Het zijn enkele van de onderwerpen waarover de gemeenteraad op donderdagavond 17 december in debat gaat. In totaal telt de agenda tien inhoudelijke voorstellen met weer uiteenlopende onderwerpen. Een afwisselende agenda dus voor de laatste vergadering van de gemeenteraad in dit vergaderjaar. De agenda en bijhorende stukken zijn binnenkort weer te raadplegen op de pagina van de gemeenteraad op de gemeentelijke website brummen.nl. 

Ook deze raadsvergadering vindt vanwege de coronamaatregelen digitaal plaats. Via de gemeentelijke website www.brummen.nl en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep 

RTV Veluwezoom is de vergadering 17 december voor iedereen vanaf 20.00 uur te volgen. De vergadering begint met een aantal vaste onderwerpen, waaronder de lijst met ingekomen stukken. Twee raadsvoorstel staan als hamerstuk op de agenda. Dit betekent dat deze naar verwachting zonder raadsdebat unanieme instemming krijgen van de raad. Het gaat om de actualisatie van een aantal financiële beleidsdocumenten en de vaststelling van de grondexploitatie voor het Graaf van Limburg Stirumplein.

Bespreekstukken

Acht voorstellen staan op de agenda onder het kopje ‘bespreekstukken’. Naast het onderzoeksrapport ‘Naar een evenwichtig sociaal domein’ van onderzoekbureau Berenschot, neemt de raad ook een besluit over het wijzigen van het bestemmingsplan om de bouw van 16 woningen mogelijk te maken op de plek waar vroeger basisschool De Krullevaar stond. Ook buigt de raad zich over een wijziging van de begroting van PlusOV over het huidige jaar 2020. Verder neemt de raad een besluit over de belastingvoorstellen 2021, waarvan de tarieven al waren opgenomen in de programmabegroting die de raad op 29 oktober heeft vastgesteld. 

Drie agendapunten hebben betrekking op de rekenkamercommissie, een onafhankelijke onderzoekscommissie van de gemeenteraden van Voorst en Brummen. Zo neemt de raad afscheid van het commissielid, de heer H. van den Broek. Als de raad instemt met het voorstel wordt de mevrouw S. Gerssen benoemd als zijn vervanger. Ook buigen de raadsleden zich over het voorstel om mevrouw M. Quené te herbenoemen als lid van de rekenkamercommissie. Een ander voorstel dat op de agenda staat is het verlenen van ontheffing aan de wethouders Van Burgsteden en Timmer voor de woonplaatsvereiste voor wethouders.

Extra vergadering 

Overigens vindt er voorafgaande aan de raadsvergadering nog een korte extra vergadering van de raad plaats. Deze begint om 19.00 uur en gaat over de eventuele herbenoeming van burgemeester Van Hedel. Deze openbare vergadering is eveneens live te volgen via de gemeentelijke website en het televisiekanaal van RTV Veluwezoom.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00