Gouden en diamanten bruidspaar in Eerbeek
Logo brummensnieuws.nl
<p>Gouden bruidspaar Joke en Herman Wooning-Verwer. Foto: fam. Wooning.</p>

Gouden bruidspaar Joke en Herman Wooning-Verwer. Foto: fam. Wooning.

Gouden en diamanten bruidspaar in Eerbeek

EERBEEK – Voor diamanten bruidspaar Stien en Teun Hollerman was het op 22 oktober 60 jaar geleden dat zij elkaar het jawoord gaven. Voor het gouden bruidspaar Joke en Herman Wooning op 16 november 50 jaar geleden en deze week was er bij beide het bezoek van burgemeester Alex van Hedel afgesproken. Voor beide paren een leuk moment.

Stien en Teun Hollerman kwamen elkaar voor eerst tegen in de danstent van Wilbrink in Dieren. Stien vertelde ons dat het aan en dan weer eens uit was, maar uiteindelijk kwam het er dan toch van. Zij was 18jr toen zij trouwden en hij 21jr. De eerste jaren hadden ze niet een eigen plekje maar dat vonden ze uiteindelijk in Eerbeek. Er kwamen 3 kinderen. Teun werkte eerst bij de Gazelle en later bij De Hoop tot hij met 50 jaar werd afgekeurd. Stien heeft gewerkt bij dr Korteweg in Brummen en bij wasserij Slijkhuis in Laag Soeren. Teun kon zijn ei kwijt in de muziek. Bij de Merry Boys was hij gitarist, zanger en bespeelde hij het orgel. De familie is inmiddels uitgebreid met 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Joke en Herman trouwden in Den Haag maar wonen al 47 jaar in Eerbeek. Beiden zijn slagerskinderen en via Joke haar moeder hebben zij elkaar ontmoet. Het overnemen van de slagerij trok Herman niet en hij kwam in de houtverduurzaming terecht. Zo kwam hij te werken bij de HBU in Hall. Joke was werkzaam in de horeca zoals Spoorzicht maar ook Orpheus in Apeldoorn. Bij Spoorzicht speelde Joke een goed potje biljart en nu nog steeds. Samen stonden zij aan de wieg van vele verenigingen, zoals de Dwarsliggers waar zij nog steeds deel van uitmaken. Ook op sportgebied hebben zij hun steentje bijgedragen. Bovendien was Herman lange tijd hulpsinterklaas.

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: