Boekpresentatie en tentoonstelling ‘Terug naar huis’
Logo brummensnieuws.nl
<p>Alette van Doorn leest Mia van Westen en journalist Marjon Weijzen voor.</p>

Alette van Doorn leest Mia van Westen en journalist Marjon Weijzen voor.

(Foto: Jikke Gobel)

Boekpresentatie en tentoonstelling ‘Terug naar huis’

REGIO - Om alle deelnemers de fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ te laten bekijken organiseerden journalist Marjon Weijzen en fotograaf Jikke Göbel een ‘estafette-opening’, na hun ook online te volgen boekpresentatie.

In het boek Terug naar huis- van oude dingen en mensen die voorbij gaan staan ook verhalen die de Brummense Alette van Doorn schreef over het leven van haar dorpsgenoot Mia van der Westen. Het project ‘Terug naar huis’ zou net van start gaan toen de coronapandemie uitbrak. Een interviewproject voor de generatie die de oorlog nog (net) meemaakte. Gelukkig kon het doorgaan. De interviews vonden op anderhalve meter afstand plaats, in mei en juni wilden de deelnemende zeventigplussers dat wel weer. Ook de bij het project horende uitjes ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’ konden in de zomer plaatsvinden, en er werd een verhalenbundel gemaakt, en een fototentoonstelling. Boek en tentoonstelling geven een krachtig beeld van deze generatie. 

De boekpresentatie vond plaats in de bibliotheek in Dieren, tijdens de opening van de bijbehorende fototentoonstelling die daar nog tot 16 januari te zien is. Het boek is onder andere verkrijgbaar in de boekhandel in Brummen.

Meer berichten
 


Week 51

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 45: