Concordia weer in Brummense handen
Logo brummensnieuws.nl
<p>Pand Concordia. Bron: Google</p>

Pand Concordia. Bron: Google

Concordia weer in Brummense handen

BRUMMEN - Bierbrouwer Grolsch heeft het voor Brummen iconische Concordia verkocht aan de Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman. Donderdag 26 november zijn de handtekeningen onder het koopcontract gezet. De nieuwe eigenaren zijn, in overleg met de gemeente Brummen, aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een toekomstbestendig Concordia. De horecabestemming zal in elk geval worden gecontinueerd.

Sinds het faillissement van Concordia, eind 2018, was eigenaar Grolsch met verschillende partijen in gesprek, waarbij zowel naar een huurder als een koper werd gezocht. Onderhandelingen waar ook de uitbaters van de Vroolijke Frans bij betrokken waren, liepen uiteindelijk op niets uit. Voornaamste reden die hiervoor werd aangegeven was, dat de eisen van Grolsch een gezonde exploitatie in de weg stonden. Nadat het zolang te koop heeft gestaan heeft Grolsch haar eisen kennelijk wat gematigd, zodat Oudendijk en Harleman het nemen van deze zakelijke beslissing aandurfden.

Toevallig

Door een reeks toevalligheden zijn de heren, zoals ze zelf zeggen, met de neus in de boter gevallen. Harleman, geboren en getogen Brummenaar, is ondernemer in Enschede en raakte als zodanig in gesprek met iemand van het vastgoedbedrijf van Grolsch. Het pand van Concordia kwam daarbij ter sprake en zo is het balletje gaan rollen. Oudendijk, getrouwd met de zus van Harleman, is eigenaar van Bouwstudio Bart Oudendijk in Brummen en hij was direct enthousiast. Met een derde vennoot uit Eerbeek zijn de heren nu verenigd binnen de BV Concordia Brummen. 

Ontwikkeling

In welke hoedanigheid de horeca binnen Concordia vorm krijgt, zal na uitvoerige studie moeten blijken. Verschillende opties liggen op tafel, zoals eventueel nieuwbouwplannen ter plaatse van de kegelbaan, of een restaurantfunctie in de feestzaal. Er is nog een lange weg te gaan, dus de komende tijd zal Concordia wellicht in de huidige vorm worden voortgezet; zodra de corona crisis achter de rug gaat mogelijk de biertap weer draaien. De eigenaren zijn nog op zoek naar een uitbater.

Emotionele band

De emotionele band van de nieuwe eigenaren met Concordia is sterk. Harleman herinnert zich nog goed hoe zijn ouders er in de jaren tachtig hun 12,5 jarige bruiloft vierden en, samen met Oudendijk, toen in 2005 hun vader en schoonvader werden begraven: “we hebben toen in de zaal met honderden mensen geproost op het leven, terwijl de grafkist op tafel stond, met een fles rode wijn er bovenop!” Samen zijn ze enorm gedreven om Concordia een kwalitatieve impuls te geven, zodat de Brummense dorpelingen er nog jaren profijt van zullen hebben.

Brummense kermis

Harleman is al zijn hele leven een fervent kermis bezoeker en hem is er dan ook alles aan gelegen dat dit ‘fantastische evenement’ jaarlijks op de Concordia agenda staat ‘alsof er niets gebeurd is’. Oudendijk is het roerend met hem eens; deze Brummense traditie zal tot in lengte van jaren worden voortgezet, zo is het plan.

Op de website concordia-brummen.nl zal informatie over de ontwikkelingen worden gedeeld. Tevens kan via deze weg contact worden gezocht met de kersverse eigenaren.

Meer berichten
 


Week 51

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 45: