Brummense ondernemers creatief in tijden van Corona
Logo brummensnieuws.nl
<p>Mensen en keuken beschikbaar voor de minder bedeelden.</p>

Mensen en keuken beschikbaar voor de minder bedeelden.

Brummense ondernemers creatief in tijden van Corona

BRUMMEN - Ook een deel van Brummense ondernemers wordt hard geraakt door de coronacrisis. Maar opvallend is hoe veerkrachtig en creatief ze vaak de problemen tackelen. Dat zegt Robert Grob, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Brummen, naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer, die vorige week werd gehouden. De dag was voor Grob reden om samen met wethouder Ine van Burgsteden de Brummense bevolking op te roepen de lokale ondernemers te steunen.

Grob: “Een virus met deze impact, dat zo langdurig rondwaart, treft bijvoorbeeld horeca en de recreatie heel hard. Maar je ziet dat ondernemers meteen andere wegen zoeken. Neem het restaurant De Reuvershoeve dat snel startte met een pannenkoeken en spareribs drive thru. Daarmee kan toch omzet worden gehaald. Of bijvoorbeeld De Korenmolen in Eerbeek waar de eigenaar zijn mensen en keuken beschikbaar stelt om voor de wat minder bedeelden of ouderen gratis maaltijden te bereiden. Er zijn veel voorbeelden. Natuurlijk horen we het meest de positieve verhalen. Ondernemers hebben hun trots. Maar er is wel degelijk een andere zijde: ik ken ook een ondernemer die voor 4 ton bestellingen had uitstaan en plotseling zijn maandomzet naar zestig euro zag kelderen.”

Grob wijst erop dat de gemeente ondernemers zoveel als mogelijk wil bijstaan met ze te faciliteren, een luisterend oor te bieden, te adviseren: “We kunnen ze weg wijzen naar bijvoorbeeld de stimuleringsmaatregelen die er zijn.” De gemeente zelf kan de ondernemers niet financieel ondersteunen. Wel zijn er maatregelen als uitstel van het betalen van gemeentelijke belastingen.

Meer berichten
 


Week 51

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 45: