Gevleugdelde vrienden
Logo brummensnieuws.nl

Gevleugdelde vrienden

KLARENBEEK - Deze week vragen we aandacht voor onze gevleugelde vriendjes en vriendinnetjes. Een aantal van deze - van oorsprong exotische - luchtacrobaten vliegt en kwettert al een poosje bij ons. Te denken valt dan aan de dwergpapegaai agapornis, vrij vertaald: de liefkozende vogel of te wel ‘the lovebird’. Deze van oorsprong veel in Afrika voorkomende vogeltjes houden óók van elkaar, dus zijn ze het liefst met z’n tweeën of meer. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden kan dit schatje niet veel liefde opbrengen voor andere kleine tropische vliegertjes. Zoals geschreven kan een soortgenoot, of een andere wat grotere “kromsnavel”, wel rekenen op true love.

Kortom: wie laat zijn of haar hart nu niet veroveren door een lovebird en gunt deze hartendief een prachtige vliegaccomodatie met partner, bij voorkeur met buitenverbijf en een tochtvrije binnensuite.

Ook wonen er valk- en grasparkieten in onze voliere. Deze kleurige kleine papegaaiachtigen kunnen heel makkelijk tam worden, uit je hand eten of kletspraatjes houden. Ze zijn heel slim en houden van speelgoed. Het liefst zijn ze, net als de agapornis, samen met een soortgenootje want tsja, ook voor hen geldt: alleen is ook maar alleen.

Voor wat betreft hun huisvesting: daaraan stellen ze dezelfde eisen als hun collega-vliegers. Mits goed verzorgd kunnen ze wel vijftien tot twintig jaar oud worden, de lovebird is iets korter onder ons. Mocht u “bevlogen” zijn geraakt door dit verhaaltje bezoek dan onze site en/of neem kontakt met ons op via mail of telefonisch.

Dierenasiel de Kuipershoek, Kuipersdijk 11, 7381 AX Klarenbeek.

Telef. 088 - 8113650, asiel.dekupershoek@dierenbescherming.nl

Meer berichten
 


Week 51

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 45: