Logo brummensnieuws.nl

DigiTAAL Thuis, plezier voor ouder en kind

EERBEEK - Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk in de huidige tijd. Als je goed kunt lezen en schrijven begrijp je de wereld om je heen veel beter. Niet alleen de wereld waarin je samenleeft met elkaar, maar ook de online wereld waar je informatie zoekt en praktische zaken regelt. Beheers je die vaardigheden. Dat is fijn. Dat geeft zelfvertrouwen. Niet alleen op school, maar ook later in de maatschappij. Ouders spelen een grote rol in het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kind.

DigiTAALThuis, een initiatief van de Bibliotheek, ondersteunt ouders hierbij. Afgelopen donderdag 19 november was de startbijeenkomst van dit project op Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek.

Wat is DigiTAALThuis?

Ouders van kinderen in groep 1 en 2 van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek doen mee met DigiTAALThuis. Elk gezin leent een rugzak met tablet met educatieve apps. Voorlezen door ouders kan met de Voorleeshoek of met de prentenboeken. Samen een 3D- Alfabet-app kijken of taalspelletjes doen of knutselen met materialen uit de rugzak.

Tijdens een drietal ouderbijeenkomsten wordt uitleg gegeven over de werking van de iPad en de extra apps met digitale prentenboeken. Ze passen bij de leeftijd van het kind en het thema in de groep. Eerst ontvangt de ene helft van alle ouders een iPad en daarna de andere helft van de ouders. Zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om thuis met het DigiTAAL project mee te doen en samen met je kind op een speelse manier met taal aan de slag kunt gaan.

Meer berichten
 


Week 48

SAMENVATTINGDe oplossing voor week 45: