Logo brummensnieuws.nl
Wilma en Martin van den Brink met kleindochter Carmen. Foto: Marion Verhaaf
Wilma en Martin van den Brink met kleindochter Carmen. Foto: Marion Verhaaf

Mabri in Eerbeek stopt na 40 jaar

EERBEEK – Terugkijkend op de afgelopen 40 jaar zeggen Wilma en Martin van den Brink beiden, dat ze een mooie tijd hebben gehad en met plezier hun winkel Mabri in Eerbeek hebben opgebouwd. De tijd is nu daar om er een punt achter te zetten. Het pand staat te koop en langzaam maar zeker komen er lege plekken in de winkel.

Al vanaf 1986 is de winkel het punt waar je Eerbeek binnen komt rijden vanaf het Kanaal. Hiervoor werkte Martin van den Brink vanuit een busje waarmee hij de boer op ging. De winkel groeide en ook het pand werd veranderd, hun woonplek zit er aan vast en als de boel verkocht is, zullen zij dan ook vertrekken. “En dan is er ook tijd dat we hobby’s kunnen oppakken. Zoals tuinieren en knutselen, vooral metaalbewerking trekt mij dan. Maar we hebben geen idee waar we terecht gaan komen straks. We zullen het wel zien,” aldus van den Brink. Wilma past al op de kleinkinderen en dat kan dan gewoon doorgaan.

Veel uren in gestopt

In het begin van zijn loopbaan had Martin van den Brink ook nog een baan bij de papierfabriek in Eerbeek. Hij werkte in ploegen en zijn vrouw Wilma stond dan in de winkel. Zo werden regelmatig 60 tot 70 uur per week werden gehaald. In deze tijd met steeds vaker de aankopen via het internet, zijn die uren een uitzondering. Hij is nog steeds bestuurslid bij Icono en zal straks voor hen op pad gaan om mensen er wegwijs te maken. Hij blijft bezig in de branche.

Meer berichten
 


Week 48

SAMENVATTINGDe oplossing voor week 45: