Afbeelding

Derde Kerstdag: #thuispopquizen voor iedereen

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Het afgelopen jaar was #thuiswerken en #afstandhouden voor veel inwoners van de gemeente Brummen aan de orde van de dag. Maar vanaf nu wordt daar #thuispopquizen aan toegevoegd. Want de werkgroep die dit jaar voor de 10e keer de Brummense Popquiz organiseert laat dit bijzondere jaar niet zomaar voorbijgaan. Integendeel: dit jaar kan iedereen aan de lokale muziekquiz meedoen. Gewoon thuis. En natuurlijk zoals altijd op Derde Kerstdag. Want die datum hoor nu eenmaal bij deze lokaal populaire muziekquiz. 

“Begin dit jaar hebben we onze plannen al gesmeed voor een bijzondere editie van deze tweede lustrumquiz,” doet één van de vier organisatoren, Karin Beuwer, uit de doeken. “Maar die plannen konden we in maart in de koelkast zetten. Nu duidelijk is dat een quiz organiseren in een gezellig en goed gevulde Vroolijke Frans eenvoudigweg niet mogelijk is, grijpen we de kans om er een bijzondere online editie van te maken.” Collega-organisator Robert Kersten vult met een glimlach aan: “Betekent ook dat we dit jaar geen toegangs-kaarten hoeven te verkopen en dus ook geen liefhebbers moeten teleurstellen omdat het uitverkocht is. Want iedereen kan en mag dit jaar meedoen!”

Hoe de quiz er dit jaar uitziet laat de organisatie nog even in het midden. “We houden er van om de spanning op te bouwen,” legt Gert-Jan van Dijk uit. “Nog even los van het gegeven dat het voor ons ook extra spannend zal zijn. We zijn met z’n vieren een goed team met een duidelijke taakverdeling. Maar dit jaar komt er meer bij kijken.” Theo van Enckevort, vierde organisator en samen met wijlen Hans Broer grondlegger van de quiz, legt dit wat verder uit. “Wij kunnen al negen jaar een beroep doen op een vaste groep lokale ondersteuners. En die hebben ook dit jaar weer toegezegd om mee te helpen. Maar omdat we nu de quiz dus tot in alle huiskamers willen brengen, hebben we wat extra specialisten in onze gemeente bereid gevonden om ons daarbij te helpen.”

Dit jaar dus geen 12 teams die strijden om de wisselbeker (de befaamde ‘Hans Broer Award’) maar een interactieve quiz die iedereen vanuit huis – alléén of samen met de familie – kan meespelen. Via de website popquizbrummen.nl wordt binnenkort meer over de opzet van deze 10e editie bekend gemaakt. Maar dat het dit jaar een bijzondere quizavond wordt, staat nu al als een paal boven water. 

Vragen? 

Vragen over de Brummense popquiz kunnen worden gemaild naar het bekende mailadres popquiz@rtvveluwezoom.nl. Ook kun je jouw vragen stellen aan de leden van de werkgroep, Theo van Enckevort, Gert-Jan van Dijk, Robert Kersten en Karin Beuwer. Op twitter (@popquizbrummen), Facebook en instagram is de popquiz Brummen eveneens actief. Handig om te volgen, niet alleen voor het laatste nieuws, maar ook voor leuke popquizvraagjes die in de komende periode weer met enige regelmaat gepost gaan worden. Ook een vorm van #thuispopquizen dus…                                                                                  

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 7 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 8 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 10 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 10 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 10 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 10 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 10 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 11 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 11 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 11 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 11 uur geleden