Afbeelding
Foto: Monumentenfotograaf

Groen licht voor herstart woningbouwproject Elzenbos

Gemeentenieuws

BRUMMEN – De vraag naar woningen in de gemeente Brummen is groot. Vooral starters, jonge gezinnen en senioren zoeken mogelijkheden om in- en/of door te stromen. Het college erkent deze vraag en wil een grote bijdrage leveren aan deze actuele woningbehoefte. Daarom wordt het overleg aangegaan met marktpartijen voor een doorontwikkeling van woningbouwgebied Elzenbos in Brummen. Elzenbos biedt kansen voor ongeveer 100 tot 125 nieuwe woningen. Naar verwachting staat 2021 in het teken van de voorbereidingen. Een goede aansluiting op de bestaande omgeving staat daarbij voorop. Het streven is om rond 2022 de schop in de grond te steken.

Op basis van provinciale en regionale woningbouwcijfers werd de gemeente Brummen enkele jaren geleden gedwongen om minder woningen te bouwen. Dit had onder andere grote gevolgen voor het aantal woningen binnen het woningbouwproject Elzenbos. Enkele mooie andere ontwikkelingen zorgden sindsdien voor een eigen invulling van het gebied. Zo biedt het nieuwe woningcomplex van Philadelphia een thuis voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. En met de komst van het Voedselbos hebben vrijwilligers een groen hart gecree¨erd in deze wijk. Daarnaast wordt binnenkort via BrummenEnergie lokale groene energie opgewerkt door de komst van een zonnepark.

Bouwen naar behoefte

“Inmiddels is de woningmarkt echter weer aangetrokken en is er een stevige vraag naar nieuwe woningen binnen onze gemeente. Vooral onder starters en kleinere huishoudens.” vertelt wethouder wonen Ingrid Timmer. “Dit betekent dat naast plannen die al in ontwikkeling zijn, we ook goede mogelijkheden zien om de ontwikkeling van Elzenbos weer actief op te pakken. Elzenbos biedt ons namelijk een kans om een flinke slag te slaan in het bouwen naar deze behoefte. De eerste verkennende gesprekken met marktpartijen zijn inmiddels gevoerd. Dit zijn bedrijven die destijds al betrokken waren bij Elzenbos en door gemaakte afspraken nu een voorrangspositie hebben. In die gesprekken zijn betaalbaarheid en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten” aldus Timmer.

Zorgvuldige inpassing

“Een zorgvuldige inpassing in de bestaande omgeving staat voorop. Met de ligging van het Voedselbos als centrale groene ontmoetingsplek voor alle aanwonenden, een speelgebied voor kinderen en de ontwikkeling van het zonnepark liggen er immers mooie kansen voor een duurzame inrichting. Volgend jaar willen we met direct aanwonenden, het Voedselbos, BrummenEnergie en de bouwbedrijven aan de slag om deze inrichting concreter vorm te gaan geven. Zo gaan we er samen wat moois van maken, voor zowel nieuwe als bestaande bewoners.” sluit wethouder ruimtelijke ordening Pouwel Inberg af.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 5 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 5 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 5 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 6 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20