Logo brummensnieuws.nl

Griepvaccinatie belangrijk in coronatijd

EERBEEK - De landelijke griepvaccinatie is in volle gang. Veel inwoners van Eerbeek hebben een oproep in hun brievenbus gehad. Zij behoren tot een risicogroep vanwege de leeftijd of medische geschiedenis. Met Corona is het nu nog belangrijker dan anders om gehoor te geven aan deze oproep.

De Eerbeekse huisartsen hebben met hun wijkmanager Monica Terhal een plan opgesteld om de griepvaccinatie veilig te laten plaatsvinden. Dit jaar zal deze plaatsvinden in het Cultuurhuis Pater Dekker te Eerbeek en niet in de huisartsenpraktijk. Hans Bouman, huisarts in Eerbeek licht dit toe. “Het Cultuurhuis Pater Dekker beschikt over een grote ruimte waar iedereen goed de afstand tot elkaar kan bewaren. Door beperkte parkeergelegenheid wordt u wel verzocht om, indien het mogelijk is, te voet of op de fiets te komen.”

“Waarom zou ik de prik halen?”

Daar is Bouman heel duidelijk in. “Mensen die tot een risicogroep behoren, lopen meer risico om ernstig ziek te worden door de griep. Door de griepprik te halen, is men hiertegen beter bestand. Je wilt nu zeker niet zieker worden door de griep, want indien er dan Corona bij komt kijken, dan kan het verloop van deze combinatie zeker ernstiger zijn! En dat willen we voorkomen.” De opkomst bij de griepvaccinatie blijkt daardoor dit jaar een stuk hoger. Het kabinet gaf deze week aan dat er nu zelfs een tekort dreigt te ontstaan van griepvaccins en dat deze wel beschikbaar moeten zijn voor de meest kwetsbare mensen. Hans Bouman zegt, “Door deze schaarste, roepen wij gezonde mensen van 60-69 jaar op om nu niet naar de griepvaccinatie te komen. Wij hopen dat zij later alsnog gevaccineerd kunnen worden.”

Griepvaccinatie op veilige wijze

Door in tijdsblokken te prikken wordt de vaccinatie veilig uitgevoerd. Er komt slechts een kleine groep tegelijk binnen. U wordt geacht zelf een mondkapje te dragen bij uw bezoek. De mensen die de griepprik bij u zetten, dragen ook een mondkapje en handschoenen. 

Het Rode Kruis ondersteunt de vaccinatie. “Daar zijn we heel erg blij mee “, vertelt Bouman. 

Huisartsenpraktijk blijft toegankelijk!

Was het in maart van dit jaar zo, dat de zorg werd afgeschaald en enkel spoedgevallen werden gezien door de huisartsen, nu is het anders geregeld. “Bij klachten kunt u gewoon contact met de huisarts blijven opnemen. Als het nodig is dat u gezien wordt, dan zorgen we er voor dat dit veilig gebeurt,” zo verzekert Bouman ons. “En als een bezoek aan de praktijk niet nodig is, kunnen we ook met u bellen of bijvoorbeeld videobellen.”

VEILIG DE GRIEPPRIK HALEN IN CULTUURHUIS PATER DEKKER IN EERBEEK

Meer berichten
 


Week 47

In week 47 stond geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: