Logo brummensnieuws.nl

Marion Berendsen sluit bestuursperiode af bij Bibliotheek

BRUMMEN/ VOORST - Aan het einde van dit jaar sluit Marion Berendsen, na twee zittingstermijnen, haar bestuursperiode bij de Bibliotheek af. Met veel inzet en energie heeft zij de afgelopen jaren op de achtergrond en als het nodig was op de voorgrond, haar inbreng gegeven. In het dagelijkse leven is zij volop aan het werk als interim manager in de maatschappelijke sector. Het bestuurswerk vindt plaats in de avonduren en de dagdelen dat zij vrij is. 

Waarom heb jij destijds besloten om je bijdrage te leveren aan de Bibliotheek?

‘Destijds had ik een opdracht gekregen bij een provinciale organisatie die bibliotheken ondersteunt. Het verraste mij hoe interessant ik dat vond. Op dat moment wilde ik mezelf verder ontwikkelen in het bestuurlijk werk en werd ik vrij snel getipt voor de voorzittersfunctie van het bestuur. In eerste instantie vond ik de rol van voorzitter wel spannend. Maar dat past wel bij mij, een beetje uitdaging.’

Als je terugkijkt op de bestuurstermijn van twee periodes wat valt dan op?

‘Toen ik binnenkwam was de Bibliotheek net bezig zich op de toekomst voor te bereiden. Het was duidelijk dat de ‘klassieke’ Bibliotheek, het uitlenen van boeken, niet meer voldoende was. De Bibliotheken waren bezig met een zoektocht hoe verder te ontwikkelen in de veranderende wereld. Daarom werd besloten om de ‘klassieke’ Bibliotheek een ‘boost’ te geven. Dat gaf tijd en ruimte om de nieuwe richting te bepalen. Inmiddels is de richting bepaald en bouwen we verder aan een maatschappelijke educatieve Bibliotheek’, aldus Berendsen. 

Wat houdt het in om voorzitter van het bestuur van de Bibliotheek te zijn?

‘Het is fijn dat we nu goede mensen in het bestuur hebben. Als voorzitter ben ik degene die helpt om richting naar de toekomst te geven, knopen door te hakken en daadwerkelijk tot besluit te komen. In deze rol leg je steeds het verband tussen de inhoud en de bedrijfsvoering van de Bibliotheek. Samen met de directeur ben ik aanwezig bij het jaarlijkse bestuurlijk overleg met de beide gemeenten. De andere bestuursleden denken actief mee vanuit hun eigen expertise. Met elkaar zijn we dan ook echte sparringpartners voor onze directeur. Het is heel inspirerend om je in te zetten voor zo’n actieve Bibliotheek in je eigen gemeente’, zegt Berendsen. 

Heb je interesse om ons bestuur te komen versterken als voorzitter? Kijk dan op onze website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl .

Meer berichten
 


Week 37

In week 37 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: