Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Hond tegen eenzaamheid coronatijd

Algemeen

REGIO - Je zult maar weer thuis moeten werken vanwege de lockdown en je daardoor best eenzaam voelen. Velen willen dan graag een huisdier aanschaffen, want met een hond kun je bijvoorbeeld nog lekker naar buiten en een kitten is zo lekker kroelen.

Vele hondenfokkers merken zeer zeker dat er een enorm grote vraag is naar een puppy. Wij spraken Anita van Zeist, van Teckels van het Quackenbosch. “We merken dat meer mensen nu een pup willen, je moet toch iets om je heen hebben. Wij geven goede informatie over het ras van de hond en wat er bij komt kijken om deze te verzorgen. Bovendien is het belangrijk welk karakter een ras met zich mee brengt. Op dit moment zijn er bij ons echter geen pups en moet ik hen dus teleurstellen.” Ook Letty de Graaff, van kennel van Goverwelle voor herdershonden en Tsjechoslowaakse Wolfhonden, krijgt meer aanvragen. “Wij zijn duidelijk naar nieuwe baasjes en vertellen naast positieve zaken ook dat ze niet goed alleen kunnen zijn. En onze wolfhonden zijn slechts 1 keer per jaar loops en kunnen dus beperkt gedekt worden. Op dit moment hebben we geen aanbod bij beide rassen.” 

Lange wachtlijsten en goede informatie

Beide fokkers werken met een wachtlijst en die is eigenlijk best lang. Zij raden de mensen altijd aan, zich goed te verdiepen in het ras dat zij zouden willen aanschaffen. Past dit ras wel bij hen en zijn zij zich bewust van alles wat er bij komt kijken om een hond in huis te hebben. Sommige rassen hebben extra verzorging nodig en zouden regelmatig naar een trimmer moeten, om de vacht gezond te houden. Dit kan op het budget drukken. Het liefst willen mensen nu kleine hondjes, waar ook de kinderen zonder problemen mee kunnen gaan wandelen. En die kunnen ook nog eens gemakkelijk ergens mee naar toe te worden genomen.

Dierenbescherming

Carmen Silos, PR van de dierenbescherming, vertelt dat ook in de asiels meer vraag is naar honden of kittens, al is de toestroom aan het afnemen. “Tijdens de eerste lockdown zijn er veel dieren geplaatst en gelukkig niet teruggebracht. We zoeken altijd een goede match met de baasjes voor onze asieldieren. En ook al is er nu minder aanbod, een bezoekje aan het asiel echter altijd de moeite waard, ook de oudere dieren verdienen een kans. Zij kunnen nog vaak jaren een fijn huisdier zijn voor de potentiële baasjes. En ik weet dat Marktplaats goed in de gaten wordt gehouden, broodfokkers krijgen steeds minder kans. Dit is zeker een goede ontwikkeling.” Bovendien pleit Silos voor het verplicht chippen van katten, want dat is nog steeds niet het geval. 

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 4 minuten geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 22 minuten geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 2 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 2 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 2 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 2 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 2 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 2 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 3 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 3 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 3 uur geleden
De N348 ligt er van 6 mei tot 2 augustus uit. Bron: Google Earth.
Info bijeenkomst over werkzaamheden N348 Algemeen 3 uur geleden
Liesbeth Borgonjen voor één van haar kunstwerken.
Extra grote wisselexpositie Liesbeth Borgonjen Algemeen 4 uur geleden