Logo brummensnieuws.nl

Bloembollen tegen Polio

EERBEEK/ ZUTPHEN - Zoals in eerdere media berichten gemeld heeft de jarenlange strijd tegen polio wereldwijd succes. Onlangs werd gemeld dat Afrika polio heeft verslagen, maar voorzichtigheid is op deze overwinning geboden. Er zijn nog steeds risico gebieden waar een vaccinatie programma nog niet vanzelfsprekend is. 

Om financieel een bijdrage te leveren aan de wereldwijde “End Polio Now” actie heeft ook dit jaar de Rotary club Eerbeek-Zutphen weer de bloembollen actie. De opbrengst van de verkoop van pakketten met tulpenbollen is ten gunste van deze actie. Vorig jaar zijn er samen met Rotary club Engelenburg 7500 tulpenbollen geplant bij de Buitenveste in Brummen. Deze maand is er vanuit Rotary Nederland landelijk aandacht voor deze bollenactie en worden er op 22 oktober bollen geplant in Den Haag, dit zal plaatsvinden samen met de ambassadeurs van Pakistan en Afghanistan. 

De totale financiële bijdrage door Rotary Nederland is tot nu ruim 1,8 miljoen Euro. Dat geld is besteed aan vaccinatie campagnes, monitoring van poliogevallen en onderzoek naar de aanwezigheid van het virus in het milieu en ook aan onderzoek ter verbetering van de vaccins. Het aantal uitgedeelde vaccinaties sinds jaren 80 is meer dan 20 miljard.

Naast deze jaarlijkse actie heeft de Rotary club Eerbeek-Zutphen meer maatschappelijk betrokken projecten zoals Rotary Vakantiegeluk waarbij gezinnen die het financieel niet redden tóch op vakantie kunnen gaan naar een vakantiepark in Nederland. 

Meer berichten
 


Week 48

SAMENVATTINGDe oplossing voor week 45: