Logo brummensnieuws.nl

Horeca Brummen schakelt over op thuisservice

BRUMMEN - Brummense restauranthouders gaan, voor zover ze het al niet deden, over tot het aanbieden van maaltijdservice: bezorgen of het bieden van afhaalmogelijkheden. De verplichte sluiting van de horeca voor twee of vier weken en mogelijk langer is daar aanleiding voor. Sommigen zoeken de niche op.

Eigenaar Piet Verbeek van ’t Kromhout in Brummen vierde recent met zijn medewerkers de gunstige eerste maanden van zijn in mei geopende gastrobar. Nu moet de zaak voor onbepaalde tijd dicht. Verbeek: “We zagen het aankomen. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We zijn bezig met het optuigen van een bezorg- en take-away service. Daarbij willen we wel kwaliteit aanbieden. Goede maaltijden. Dus niet in de sfeer van hamburger en friet. Daarvan is ook al aanbod genoeg. Verder willen we in de sfeer het tegen gaan van voedselverspilling verdergaand samenwerken met De Meander, dat onze groenten en fruit aanlevert. Ik heb twee chefs die erg goed zijn in conserveringstechnieken als roken, inleggen, pekelen. We gaan producten die over zijn op die manieren verrijken en ook te koop aanbieden.”

De Tijd aan de Stuijvenburchstraat gaat ook een maaltijdservice bieden. Ervaring daarmee werd al opgedaan tijdens de eerste coronacrisis. “We gaan dat doen in samenwerking met ’t Ruifje in Loenen zegt medewerkster Charel van Luttikhuizen. “Waarbij we ook voor bestellingen uit Eerbeek gaan werken vanuit ’t Ruifje. Dat is omdat we hebben gemerkt dat in Loenen wat meer animo is voor een maaltijdservice dan in Eerbeek.” De klanten kunnen er donderdag tot en met zondag terecht.

Johan van Zadelhoff van restaurant Grand Café De Korenmolen reageert gelaten op de verplichte sluiting. “Natuurlijk had ik gehoopt dat restaurants onder condities open zouden kunnen blijven. We hebben alles in het werk gesteld om te zorgen dat we onze gasten veilig en verantwoord konden ontvangen. Als veel collega’s. Maar goed. Het is zoals het is. We hebben het definitieve besluit nog niet genomen, maar ik verwacht dat we ook maaltijden gaan aanbieden. Zoals het er nu naar uitziet worden het kwaliteitsmaaltijden als je van de Korenmolen verwacht. We bereiden ze helemaal. De bestellers krijgen instructie hoe het thuis op te warmen. Want lauw verzorgen, daar doen we niet aan.”

Diverse horecagelegenheden als Ali baba’s Palace en La villa in Eerbeek hebben al standaard een bezorgservice in hun pakket. Het relatief nieuwe restaurant Fomidable in Eerbeek startte met aanbod van onder meer shushi en oosterse gerechten tijdens de vorige crisis.

Heideroos: “Tranen in de ogen”.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: