Afbeelding

Horeca Brummen schakelt over op thuisservice

Algemeen

BRUMMEN - Brummense restauranthouders gaan, voor zover ze het al niet deden, over tot het aanbieden van maaltijdservice: bezorgen of het bieden van afhaalmogelijkheden. De verplichte sluiting van de horeca voor twee of vier weken en mogelijk langer is daar aanleiding voor. Sommigen zoeken de niche op.

Eigenaar Piet Verbeek van ’t Kromhout in Brummen vierde recent met zijn medewerkers de gunstige eerste maanden van zijn in mei geopende gastrobar. Nu moet de zaak voor onbepaalde tijd dicht. Verbeek: “We zagen het aankomen. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We zijn bezig met het optuigen van een bezorg- en take-away service. Daarbij willen we wel kwaliteit aanbieden. Goede maaltijden. Dus niet in de sfeer van hamburger en friet. Daarvan is ook al aanbod genoeg. Verder willen we in de sfeer het tegen gaan van voedselverspilling verdergaand samenwerken met De Meander, dat onze groenten en fruit aanlevert. Ik heb twee chefs die erg goed zijn in conserveringstechnieken als roken, inleggen, pekelen. We gaan producten die over zijn op die manieren verrijken en ook te koop aanbieden.”

De Tijd aan de Stuijvenburchstraat gaat ook een maaltijdservice bieden. Ervaring daarmee werd al opgedaan tijdens de eerste coronacrisis. “We gaan dat doen in samenwerking met ’t Ruifje in Loenen zegt medewerkster Charel van Luttikhuizen. “Waarbij we ook voor bestellingen uit Eerbeek gaan werken vanuit ’t Ruifje. Dat is omdat we hebben gemerkt dat in Loenen wat meer animo is voor een maaltijdservice dan in Eerbeek.” De klanten kunnen er donderdag tot en met zondag terecht.

Johan van Zadelhoff van restaurant Grand Café De Korenmolen reageert gelaten op de verplichte sluiting. “Natuurlijk had ik gehoopt dat restaurants onder condities open zouden kunnen blijven. We hebben alles in het werk gesteld om te zorgen dat we onze gasten veilig en verantwoord konden ontvangen. Als veel collega’s. Maar goed. Het is zoals het is. We hebben het definitieve besluit nog niet genomen, maar ik verwacht dat we ook maaltijden gaan aanbieden. Zoals het er nu naar uitziet worden het kwaliteitsmaaltijden als je van de Korenmolen verwacht. We bereiden ze helemaal. De bestellers krijgen instructie hoe het thuis op te warmen. Want lauw verzorgen, daar doen we niet aan.”

Diverse horecagelegenheden als Ali baba’s Palace en La villa in Eerbeek hebben al standaard een bezorgservice in hun pakket. Het relatief nieuwe restaurant Fomidable in Eerbeek startte met aanbod van onder meer shushi en oosterse gerechten tijdens de vorige crisis.

Heideroos: “Tranen in de ogen”.

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00