Logo brummensnieuws.nl

Alie Bouwman 50 jaar in dienst

EERBEEK - Alie Bouwman is al 50 jaar in dienst bij de Beekwal van Riwis Zorg & Welzijn. Een leven lang werken op dezelfde locatie. Dit is natuurlijk een erg bijzonder jubileum, dat de collega’s graag met haar wilden vieren. Om 10.30 werd Alie afgelopen dinsdag, uiteraard coronaproof verrast door een deel van haar team. Sinds 1970 is Alie op 16-jarige leeftijd begonnen op locatie de Beekwal. Ze wilde na haar schoolperiode graag werken in de zorg. Ze heeft namelijk altijd in de zorg willen werken. Toen ze hoorde over de Beekwal, is ze gelijk een kijkje gaan nemen. Vanaf dat moment is Alie werkzaam bij de Beekwal in Eerbeek.

Ze is begonnen in de huishouding en vanuit daar heeft ze de opleidingen Helpende en Helpende+ gevolgd bij Riwis. Het kleinschalig wonen begon toen bij Riwis net op te starten. Samen met collega’s verzorgde ze bewoners en deed ze taken van de huishouding.
Door de jaren heen is er volgens Alie veel bij de Beekwal veranderd. De Beekwal was vroeger veel kleiner dan nu. Toen ze begon, mochten mensen die 65+ waren zich inschrijven bij de Beekwal. Tegenwoordig kan dit niet zomaar meer. Bewoners van de Beekwal hebben een indicatie nodig om daar te kunnen wonen. Veel bewoners bij de Beekwal hebben een vorm van dementie of andere gezondheidsproblemen. Deze bewoners hebben veel meer zorg nodig dan de bewoners van vroeger. Er wordt dus tegenwoordig meer zorg verleend. Alie heeft veel veranderingen binnen de ouderenzorg meegemaakt.
sinds dit jaar werkt Alie in de huiskamer. Dit vind ze erg plezierig, omdat ze in de huiskamer veel contact heeft met bewoners. Hier doet ze bijvoorbeeld activiteiten met bewoners. De zorg is volgens haarde laatste jaren veel persoonlijker geworden, er is namelijk veel meer contact met de bewoners

Alie kijkt terug op een fijne tijd bij Riwis. De waarderingen die ze van cliënten krijgt waar ze zorg aan verleent, doet haar heel veel. Ze is dan ook erg tevreden met het werken bij Riwis. Ze hoopt dat Riwis in de toekomst nog meer gaat uitbreiden met het kleinschalig wonen Afgelopen dinsdag werd Alie met een erehaag ontvangen door haar collega’s en bewoners. Binnen werd ze toegesproken door teamleider Esther van der Linde. Over vier maanden gaat Alie na meer dan 50 jaar werken bij de Beekwal welverdiend van haar pensioen genieten.

Meer berichten
 


Week 45

In week 45 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: