Logo brummensnieuws.nl
De ruimte van hart for her is even omgetoverd tot dansplek. Foto: Marion Verhaaf
De ruimte van hart for her is even omgetoverd tot dansplek. Foto: Marion Verhaaf

Jerusalema Challenge in Eerbeek

EERBEEK - Op social media komen ze al volop voorbij, filmpjes van de Jerusalema Challenge. Diverse groepen in onze regio hebben zich dansend op video laten vastleggen met op de achtergrond het gospelnummer Jerusalema, dat intussen omarmt is als troostnummer voor de vele medewerkers in de zorg. Daar kon hart for her in Eerbeek dan ook niet bij achterblijven! 

Via een oproepje op haar pagina had hart for her een groepje om zich heen verzameld dat mee wilde doen aan de challenge. De swingende en hippe danspasjes werden, op 7 oktober, eerst nog even goed ingestudeerd door de groep, onder leiding van Mariëlle Walter.

Anderhalve meter dans

Het was bij het oefenen geen probleem de afstand te bewaren, evenals bij de uiteindelijke uitvoering van de Jerusalema Challenge. Ruimte genoeg voor de 10 dames die zich hadden gemeld voor deelname. Bij hoge uitzondering was er een man aanwezig in de zaal, hij mocht het geheel vastleggen. De dames droegen uiteraard roze en zwart terwijl zij de danspasjes uitvoerden. Het filmpje is de zien op de FB pagina.

Troost lied

De inhoud van het lied Jerusalema is wat serieuzer. In het lied vraagt men God om bescherming, het wordt als lied van hoop gezien. Doordat het in de Afrikaanse taal wordt gezongen en de ritmes die het met zich mee brengt, slaat het aan en geeft het troost in onzekere tijden. De maker, Master KG, is van overtuigd dat dit zonder Corona niet gebeurd was.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: