Logo brummensnieuws.nl

Centrum-ondernemers tekenen bij voor 5 jaar BIZ

EERBEEK- Onlangs heeft de Ondernemers Vereniging Eerbeek besloten om de samenwerking met de gemeente in de BIZ (Bedrijven Investeringszone) voor de komende 5 jaar voort te zetten. Het besluit werd met een meerderheid van 82,6 % van de stemmen genomen.

Een Bedrijven Investeringszone is een afgebakend gebied zoals een winkelstraat of een bedrijventerrein waarbinnen ondernemers en/of de eigenaren samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Alle ondernemers/eigenaren in de BIZ betalen daaraan mee. 

Het OVE bestuur is blij met het besluit van haar leden. “De BIZ regeling heeft ervoor gezorgd dat ook de grootwinkelbedrijven zoals bijvoorbeeld Kruidvat, Deka en Action nu bijdragen aan de kwaliteit van het winkelgebied in Eerbeek. Voorheen moest dit uit de bescheiden pot van de lokale zelfstandige winkeliers en andersoortige ondernemers komen. Dat gaf te weinig financiële ruimte om een daadwerkelijk een verschil te kunnen maken. Het was ook niet eerlijk tegenover de leden van de winkeliersvereniging. De grootwinkelbedrijven profiteerden wel van de faciliteiten die het centrum bood maar droegen er niet aan bij. Daar is bij de invoering van de BIZ een einde aan gekomen,” zegt Weltevreden. 

De BIZ bijdragen worden geïnd als een belastingvorm. Belastingen innen kunnen echter alleen overheden. Voor het innen van de BIZ-bijdragen is daarom een samenwerking met de Gemeente vereist. Zij incasseert de gelden en na aftrek van de kosten voor deze dienst worden de gelden verder geleid naar de ondernemersvereniging.

Door Corona zijn de activiteiten in het centrum het afgelopen jaar wat beperkt gebleven maar de afgelopen 5 jaar hebben we toch beduidend meer kunnen doen dan daarvoor,” meld voorzitter Weltevreden

De nieuwe BIZ-overeenkomst werd met handtekeningen bekrachtigd in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen. Namens de gemeente was bedrijvenfunctionaris Robert Grob aanwezig en namens de OVE Alice Weltevreden en Cees van der Pee.

“Ondanks Corona is dit een positieve tendens. Op naar een positieve constructieve samenwerking met de gemeente,” aldus bestuurslid Cees van der Pee 

Meer berichten
 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: