Logo brummensnieuws.nl

Eerbeekse Boys teleurgesteld in ‘coronagedrag’

EERBEEK - Het bestuur van de Eerbeekse Boys is teleurgesteld in de houding van (sommige) toeschouwers, spelers en begeleiders in het hanteren van de maatregelen om de verspreiding van het coranavirus in te dammen. Het bestuur schrijft dat op de site van de sportvereniging.

Op de site wordt gesteld dat bij de eerste officiële wedstrijden de hand werd gelicht aan de maatregelen: “Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste officiële wedstrijden. Het is gebleken dat alle verenigingen in Nederland op verschillende manieren met de COVID-problematiek omgaan en ook bij Eerbeekse Boys hebben wij regels opgesteld om verantwoord te kunnen voetballen. Afgelopen zaterdag hebben we de eerste ervaringen opgedaan. Bestuursleden waren aanwezig op het sportpark en hebben helaas moeten constateren dat toeschouwers, spelers en begeleiding in veel gevallen de COVID-19 gedragsregels niet respecteren.”

Volgens voorzitter Ronald van der Vliet ging het met name om het niet voldoende afstand houden van elkaar. “Dat was voor ons erg teleurstellend. We hebben duidelijke richtlijnen en hebben ook aan eenieder kenbaar gemaakt. We hebben dat vastgelegd in een protocol, waarin ook bijvoorbeeld staat hoe we het vervoer naar wedstrijden regelen, hoe we gebruik maken van kleedkamers, de kantine, noem maar op. Het is dan treurig om te zien dat mensen daar toch niet goed mee omgaan, terwijl de noodzaak toch helder zou moeten zijn.”

Het bestuur besloot daarom om de situatie nog één weekend aan te zien. Gewaarschuwd werd dat het niet van zins was om het gedrag van bezoekers, spelers en begeleiding continue te corrigeren: “Wij willen voorkomen dat we in dezelfde situatie terechtkomen als een voetbalclub in de Achterhoek waar onlangs een corona-uitbraak plaats heeft gevonden. Het bestuur zal na het komende weekend het gedrag van toeschouwers, spelers en begeleiding nogmaals evalueren. Indien de normale COVID-19 regels niet worden gerespecteerd, zullen wij genoodzaakt zijn het sportpark te sluiten voor alle toeschouwers in het belang van onze spelende leden en staf.”

Van der Vliet: “Zover is het gelukkig niet gekomen tot dusver. We hebben in de kantine en op het terras het aantal stoelen fors verminderd. Als je er niet kunt zitten heb je er niets te zoeken. Dat heeft tot dusver voldoende soelaas opgeleverd. Maar het blijft natuurlijk onze aandacht houden.”

Meer berichten
 


Week 42

ADVIESBUREAUDe oplossing voor week 9: