Afbeelding

Eerbeekse Boys teleurgesteld in ‘coronagedrag’

Algemeen

EERBEEK - Het bestuur van de Eerbeekse Boys is teleurgesteld in de houding van (sommige) toeschouwers, spelers en begeleiders in het hanteren van de maatregelen om de verspreiding van het coranavirus in te dammen. Het bestuur schrijft dat op de site van de sportvereniging.

Op de site wordt gesteld dat bij de eerste officiële wedstrijden de hand werd gelicht aan de maatregelen: “Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste officiële wedstrijden. Het is gebleken dat alle verenigingen in Nederland op verschillende manieren met de COVID-problematiek omgaan en ook bij Eerbeekse Boys hebben wij regels opgesteld om verantwoord te kunnen voetballen. Afgelopen zaterdag hebben we de eerste ervaringen opgedaan. Bestuursleden waren aanwezig op het sportpark en hebben helaas moeten constateren dat toeschouwers, spelers en begeleiding in veel gevallen de COVID-19 gedragsregels niet respecteren.”

Volgens voorzitter Ronald van der Vliet ging het met name om het niet voldoende afstand houden van elkaar. “Dat was voor ons erg teleurstellend. We hebben duidelijke richtlijnen en hebben ook aan eenieder kenbaar gemaakt. We hebben dat vastgelegd in een protocol, waarin ook bijvoorbeeld staat hoe we het vervoer naar wedstrijden regelen, hoe we gebruik maken van kleedkamers, de kantine, noem maar op. Het is dan treurig om te zien dat mensen daar toch niet goed mee omgaan, terwijl de noodzaak toch helder zou moeten zijn.”

Het bestuur besloot daarom om de situatie nog één weekend aan te zien. Gewaarschuwd werd dat het niet van zins was om het gedrag van bezoekers, spelers en begeleiding continue te corrigeren: “Wij willen voorkomen dat we in dezelfde situatie terechtkomen als een voetbalclub in de Achterhoek waar onlangs een corona-uitbraak plaats heeft gevonden. Het bestuur zal na het komende weekend het gedrag van toeschouwers, spelers en begeleiding nogmaals evalueren. Indien de normale COVID-19 regels niet worden gerespecteerd, zullen wij genoodzaakt zijn het sportpark te sluiten voor alle toeschouwers in het belang van onze spelende leden en staf.”

Van der Vliet: “Zover is het gelukkig niet gekomen tot dusver. We hebben in de kantine en op het terras het aantal stoelen fors verminderd. Als je er niet kunt zitten heb je er niets te zoeken. Dat heeft tot dusver voldoende soelaas opgeleverd. Maar het blijft natuurlijk onze aandacht houden.”

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 11:08
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00