Logo brummensnieuws.nl
Hendrik (84jr) en Dinie (85jr) Draaijer-Schotpoort met burgemeester Van Hedel op gepaste afstand. Foto: Marion Verhaaf
Hendrik (84jr) en Dinie (85jr) Draaijer-Schotpoort met burgemeester Van Hedel op gepaste afstand. Foto: Marion Verhaaf

Briljanten bruidspaar Draaijer

BRUMMEN – Het vorige bezoek voor hun 60 jarige trouwdag werd destijds afgelegd door wethouder Tuiten, toen nog in Eerbeek. Voor hun briljanten trouwdag kwam de burgemeester zelf een bezoekje brengen in de grote zaal van Tolzicht in Brummen, waar zij sinds een aantal jaren wonen.

 De burgemeester is altijd benieuwd hoe men elkaar destijds heeft ontmoet. Zij werkten beiden bij papierfabriek Schut in Eerbeek, maar hoe die ontmoeting ging is niet meer helemaal helder. Tijdens het bezoek dat uw correspondent vijf jaar geleden bij hen aflegde, vertelden ze, dat zij elkaar tijdens een gezamenlijk uitje met het personeel hadden getroffen en elkaar sindsdien eigenlijk nooit meer hebben los gelaten. Samen kregen zij 5 kinderen, 8 kleinkinderen en intussen ook 5 achterkleinkinderen. Vanwege de verslechterde gezondheid van Hendrik kwamen ze in Brummen te wonen op Tolzicht. En dat bevalt hen goed. 

Afstand houden

Het feit dat iedereen afstand moeten houden tijdens deze speciale dag, maakt het er niet gezelliger op. Zo ver uit elkaar moeten zitten is ook een uitdaging voor de burgemeester, iets harder praten is het advies. Maar het bezoek wordt zeker gewaardeerd, vooral de mooie bos bloemen die zij in ontvangst mogen nemen. In de grote zaal genieten de aanwezigen van een kopje koffie of thee met gebak.

Samen met hun gezin en aanhang, gaat het briljanten bruidspaar op deze heuglijke dag, heerlijk uit eten.

Meer berichten
 


Week 42

ADVIESBUREAUDe oplossing voor week 9: