Arjen en Egbert Harberink
Arjen en Egbert Harberink

Verkoop desinfectiezuilen enorm gestegen

Algemeen

 Van maart tot september was dit ons meest verkochte artikel

HALL - Sinds de coronacrisis hebben veel winkels en gebouwen een alcoholdispenser bij de deur staan waarmee mensen de handen kunnen desinfecteren. Het bedrijf Harberink Hygiëne Systemen (HHS) zag in de afgelopen maanden haar desinfectiezuilen als zoete broodjes over de toonbank gaan.

HHS is het familiebedrijf van Lucas Harberink en zijn zoons Arjen en Egbert. Lucas is begonnen in de staalbouw maar verlegde zo’n tien jaar geleden de focus naar Roest Vast Staal (RVS). Sinds ruim twee jaar zijn ze gevestigd in het DGPress gebouw aan de Hallseweg.

Tot aan afgelopen maart waren de desinfectiezuilen met handalcohol geen hoofdproduct voor het bedrijf. “We hebben de zuil met dispenser ontwikkeld in 2018 vertellen de broers. Begin 2019 verkochten we de eerste aan het casino in Deventer. Maar toen de coronacrisis uitbrak stroomden de orders binnen, soms met tientallen tegelijk voor één bedrijf. Dispensers bestonden natuurlijk al veel langer maar wij waren één van de weinigen die ze gemonteerd op een zuil van RVS verkochten. En dat is belangrijk omdat je daarmee contactloos kunt ontsmetten.”

Het RVS wordt in Zutphen gemaakt, de zuil wordt in Hall in elkaar gezet. De vloeistof die gebruikt wordt is een combinatie van 68% alcohol met verzorgende componenten. Het heeft een toelatingsnummer, wat aangeeft dat het product voldoet aan de gestelde eisen. Het is pH neutraal en volledig biologisch afbreekbaar. De verzorgende componenten voorkomen uitdroging van de huid bij frequent gebruik.

HHS maakt producten voor de voedingsmiddelenindustrie, voornamelijk voor de vleesverwerking, op het gebied van hygiëne, reiniging en slachttechniek. Maar ook voor bedrijfsinrichting, opbergsystemen en intern transport, allemaal van RVS. “Eigenlijk alles voor de productiehal behalve de productieapparatuur zelf. Wij zorgen ervoor dat een productiehal schoon is en de werknemers schoon werken. In een slachterij moeten de arbeiders eerst door een hygiënesluis voor ze aan het vlees mogen zitten. Ze worden compleet gedesinfecteerd, inclusief de zolen van hun schoenen. De desinfectie van de handen zit achteraan in dat proces. Vieze handen reinig je namelijk niet met alcohol maar met water en zeep en desinfecteren werkt alleen op schone handen.

De verkoop en prijs, “we zijn niet heiliger dan de paus” van de desinfectiezuilen zijn inmiddels genormaliseerd. De broers zien hun afzetmarkt wel verbreden. “Het lijkt alsof corona het bewustzijn over hygiëne heeft vergroot, steeds meer particuliere bedrijven (Retail) weten ons te vinden. Een goede ontwikkeling en leuk voor ons omdat je daar meer persoonlijk contact hebt met ondernemers die zelf beslissen. Het reinigen van kassen, de verpakking- en opslag van groente en fruit is nieuw terrein voor ons. Wij zijn een deel van de oplossing om in de voedingsmiddelenindustrie veilig te kunnen werken.”

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 7 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 7 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 8 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36