Logo brummensnieuws.nl
En dan vol in de bak met water terechtkomen in Eerbeek.
En dan vol in de bak met water terechtkomen in Eerbeek.

Straatspeeldag (MARION hart)

BRUMMEN/ EERBEEK - Eindelijk konden de kinderen weer heerlijk ravotten en wel op de jaarlijkse Straatspeeldag in Brummen en Eerbeek. De straten waren afgezet en zo konden de speeltoestellen geplaatst worden en de kinderen spelen zonder problemen. Want daar draait het om op de Straatspeeldag, onbezorgd spelen op straat.

De deelnemende scholen in Eerbeek en Brummen hadden van alles uit de kast getrokken. In Eerbeek was de Beethovenstraat in gebruik genomen als speelplek voor de Triangel en Spr@nkel, Brummen had een gedeelte van de Meengatstraat afgezet voor de Oecumenische school en Expeditie 24/7. Zo konden de kinderen volop lekker buitenspelen op straat met onder andere luchtkussens, lego XL, stoepkrijt en op beide locaties stond een DJ die ook verzoeknummers van de kinderen draaiden.

Groot vermaak

Aan de gezichten van de kinderen was te zien, dat zij zich goed vermaakten. Of het nou op de buikschuifbaan was, of juist op de stormbaan, overal was een wachtrij. Het stoepkrijten ging zo goed dat de sommigen ook zichzelf kleurden. Vol overgave stortten sommige zich in de waterbak die aan het van de buikschuifbaan stond.

De aanwezige mensen van het Rode Kruis kregen hier en daar wat schaafwonden of kapot gevallen knietjes te behandelen.

Voor het overgrote deel van de middag scheen heerlijk de zon, toen begon het te regenen maar menigeen had dat niet eens door. Ze waren al doornat van alle waterspelletjes. Kortom, het was weer een zeer geslaagde straatspeeldag.

Meer berichten
 


Week 42

ADVIESBUREAUDe oplossing voor week 9: