Afbeelding

Vier voorstellen op agenda raadsforum 1 oktober

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Op donderdag 1 oktober vindt een gecombineerd raadsforum plaats. Deze vergadering kan gezien worden als voorbereiding op de besluitvormende raadsvergadering van 15 oktober. In totaal staan er ditmaal 4 inhoudelijke onderwerpen op de agenda van het forum. Vanwege de maatregelen die gelden in de strijd tegen het coronavirus, komt de gemeenteraad ook op 1 oktober ‘digitaal’ bijeen. Dit betekent dat ook nu de oproep is aan inwoners om eventuele inspraakreacties vooraf schriftelijk bij de griffie in te dienen. De griffie bespreekt dan met u de wijze waarop u de inspraak aan de gemeenteraad gebeurt. Het raadsforum is voor iedereen live te volgen via de website van de gemeenteraad en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep RTV Veluwezoom.

Tijdens een raadsforum worden er géén besluiten genomen. Naast de mogelijkheid voor inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, verstrekken portefeuillehouders eventueel ook informatie over actuele onderwerpen. De algemene vragen die raadsleden kunnen stellen én de mogelijkheid om een vraag te stellen door raadsleden over de lijst met ingekomen stukken, is vanwege het digitale vergaderen nu aan het eind van de vergadering gepland. 

Raadsvoorstellen
Van de 4 voorstellen op de agenda van het forum gaat het in 2 gevallen om concrete bestemmings-plannen. Namelijk voor het perceel Pongeweg 4 en 6 in Hall en voor de woningbouwontwikkeling in hetzelfde dorp. Een derde voorstel heeft ook te maken met het toekennen van bestemmingen, namelijk een zogenoemd paraplubestemmingsplan archeologie. Met dit plan zorgt de gemeente er voor dat de bescherming van archeologische waarden in alle bestemmingsplannen goed geregeld is.

Tot slot komt ook het controleprotocol voor de accountantscontrole op de gemeentelijke jaarrekening voor 2020 aan bod.

Meepraten? Dat kan! 

In overleg met de raadsgriffier kunt u schriftelijk of mondeling uw mening of inspraakreactie geven. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan uiterlijk 9 juni 2020 contact op met de griffie. Dit kan via het telefoonnummer (06) 40814728 of mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen. Een mondelinge’ inspraakreactie in het gemeentehuis (via een digitale verbinding) behoort tot de mogelijkheden. Bij een schriftelijke inbreng wordt uw inbreng zo spoedig mogelijk doorgestuurd naar de 19 raadsleden. Ook wordt uw bijdrage (met uw instemming en eventueel anoniem) geplaatst bij de vergaderstukken op de raadswebsite. Voor eventuele vragen over deze werkwijze kunt u uiteraard bellen met de raadsgriffier. 

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 11 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 11 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 11 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 11 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38